avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 360 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Am incheiat o promisiune de cumparare a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartament ...

Buna ziua. Am incheiat o promisiune de cumparare a unui apartamen. Am descoperit ulterior ca acel imobil nu are cadastru si nu este intabulat.
Notarul imi spune ca se poate perfecta vanzarea si in aceste conditii.
Dar eu nu doresc sa cumpar fara cadastru si fara intabulare. Imi pot recupera avansul?
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 11:44, 2 Ianuarie 2024
Nu se poate vinde fara cadastru și intabulare, poate ati inteles gresit.
Sa isi faca cadastru și intabulare ca nu e mare lucru și cumparati.
Nu am inteles gresit. Notarul ales de mine insista ca se poate perfecta vanzarea si in aceste conditii.
Antecontractul s-a realizat de catre agentia imobiliara, deci nu la notar.
La insistentele mele vanzatoarea a procedat la intocmirea unui releveu. Insa acesta nu este vizat de catre OCPI.
Vanzatoarea spune ca toate actele sunt in ordine si nu mai face nimic, sa cumpara asa.
La OCPI ii spun ca nu poate intabula apartamentul decat in acelasi timp cu toti proprietarii din imobil.
Speta este la Brasov.
In aceste conditii nu mai doresc sa cumpar apartamentul. In plus nu are revizie/verificare a instalațiilor de utilizare a gazelor naturale, nici proiectul instalației de gaze si a documentelor ce atestă instalarea legală a instalației de gaze. Este un imobil din anii 70.

As dori sa stiu ce sanse am sa imi recuperez avansul.
Nu puteti sa alegeți alt notar? Cred ca e important sa nu se poată vinde decat sa va răzgânditi dvs.
Va puteti recupera avanasul în ipoteza în care contractul final de vânzare nu mai poate fi încheiat din motive care nu va sunt imputabile .

Insa trebuie vazut de catre un avocat pentru a va sfatui ce pasi urmeaza sa efectuati.

Intr-adevar, sunt câteva excepții de la regula necesității intabulării la dobândirea unui drept real stabilite la nivelul Consiliului Uniunii Naţionale a Notarilor Publici din România.
Cadastru și intabulare se poate face dacă nu sunt probleme cu actele apartamentului.
Ați întrebat înainte dacă are cadastru?
Sunt probleme cu actele?
Ultima modificare: Marți, 2 Ianuarie 2024
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadastru gresit!!!!!!!!!! Sanda Oana Sanda Oana Buna ziua! as avea nevoie de un raspuns cat mai urgent. Tocmai am semnat un antecontract pt un apartament cumparat prin programul prima casa, pentru care am ... (vezi toată discuția)
Garsoniera fara cadastru car-men car-men Buna ziua, Vreau sa cumpar o garsoniera dar nu are cadastru. Urmeaza sa il faca cu un avans pe care i l-as da eu in urma semnarii unui antecontract. Ce ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament fara cadastru/intabulare karrigan karrigan Buna ziua! Doresc sa achizitionez un apartament in Bucuresti insa din ce am inteles de la vanzator, nu are cadastru si intabulare. Vanzatorul sustine ca va ... (vezi toată discuția)