Buna ziua
Am depus o plangere impotriva unei persoane acum cativa ani deoarece am fost neindreptatita pe OLX. Am transferat o suma de bani pentru o cazare si persoana in cauza nu si-a respectat promisiunea si banii i-am pierdut.
Daca acum renunt la plangere printr-o cerere trimisa catre Judecatoria acelei localitati, vor mai fi emise alte citatii la adresa mea, ca persoana vatamata, pentru a ma prezenta pentru confirmarea retragerii plangerii?
Voi mai fi nevoita sa confirm/ sa ma prezint pentru alte formalitati?
Multumesc!
Buna ziua, trebuie sa va retrageti plangerea personal in fata organelor de cercetare penala sau printr-o declaratie notariala. Apoi conteaza pentru ce infractiune se fac cercetari pentru a vedea daca retragerea plangerii de catre dvs. va avea ca efect inchiderea dosarului.
Retragerea plangerii prealabile poate fi facuta atat in fata organelor de cercetare penala cat si in fata instantei de judecata (acolo unde este incidenta retragerea).
Probabil ca dosarul se afla acum in instanta de judecata.
Insa atentie daca sunteti persoana vatamata, caci, persoana vatamata va suporta cheltuielile judiciare avansate de stat in cazul retragerii plangerii penale (acolo unde este incidenta retragerea). Succes!