bună ziua,as dori sa stiu ce este cu pensia aceea sociala(in cuatum de 1158 ron), legea118/2010,...îi mai spune si indemnizație sociala din câte știu. Întrebarea mea este : unde trebuie mers pentru asa ceva. cei de la pensii se fac ca nu știu (sau chiar nu știu) si ajps la fel nu au habar. Cu stimă,
Beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.
Indemnizația socială pentru pensionari se determină din oficiu de către Casele Teritoriale de Pensii, ca diferenţă dintre cuantumul indemnizaţiei sociale pentru pensionari stabilit prin lege şi nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată stabilită conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, cumulat cu orice alte drepturi plătite în baza unor legi speciale.