avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... bună ziua,as dori sa stiu ce este cu pensia aceea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

bună ziua,as dori sa stiu ce este cu pensia aceea sociala (in ...

bună ziua,as dori sa stiu ce este cu pensia aceea sociala(in cuatum de 1158 ron), legea118/2010,...îi mai spune si indemnizație sociala din câte știu. Întrebarea mea este : unde trebuie mers pentru asa ceva. cei de la pensii se fac ca nu știu (sau chiar nu știu) si ajps la fel nu au habar. Cu stimă,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:06, 4 Ianuarie 2024
Beneficiază de indemnizația socială pentru pensionari, pensionarii sistemului public de pensii și pensionarii sistemului militar de pensii cu domiciliul în România, indiferent de data înscrierii la pensie, dacă nivelul cuantumului pensiei, cuvenit sau aflat în plată, se situează sub nivelul indemnizației sociale pentru pensionari.

Indemnizația socială pentru pensionari se determină din oficiu de către Casele Teritoriale de Pensii, ca diferenţă dintre cuantumul indemnizaţiei sociale pentru pensionari stabilit prin lege şi nivelul cuantumului pensiei cuvenit sau aflat în plată stabilită conform Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificările și completările ulterioare, cumulat cu orice alte drepturi plătite în baza unor legi speciale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se poate primi pensie socială? Luc7 Luc7 Am trecut de vârsta maximă de pensionare și după ce am plătit în anul 2017 peste 16000 lei (3500: euro) mi s-a respins cererea de pensionare pentru că ... (vezi toată discuția)
Pensia minimă garantată Stefanmariana623@gmail.com Stefanmariana623@gmail.com bună ziua!aș vrea să știu dacă,se poate să cer pensie minimă la vârsta de 59 de ani și ce acte am nevoie!am lucrat 9 ani cu carte de ... (vezi toată discuția)
Pensie sociala fara stagiu minim de cotizare muscalucristina muscalucristina buna ziua, Va rog, daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns, doresc sa stiu daca o persoana cu varsta de 65 ani , si vechime in munca de doar 5 ani, se poate ... (vezi toată discuția)