Sunt nascuta la data 23.04.1966 si am vechime in munca 38 ani. Cand pot iesi la pensie anticipata si daca pot lucra apoi cu contract de munca in pensie anticipata
La limita de varsta , va puteti pensiona la 62 ani si 11 luni ( martie 2029 ) , cu un stagiu complet de cotizare de 34 ani si 8 luni . Pentru pensia anticipata ( fara penalizare ) , ati avea nevoie de un stagiu de 42 ani si 8 luni - aceasta conditie nu o indepliniti . Prin urmare , in martie 2024 ( cu 5 ani inainte de varsta standard ) va puteti pensiona anticipat partial , adica , cu penalizare . Nici la aceasta pensie , nici la cea anticipata NU puteti lucra . Acestea sunt prevederile legale in vigoare pana la 31.08.2024 .
Persoanele pensionate anticipat , nici pana si nici dupa data de 01.09.2024, nu pot cumula pensia cu salariul.
În sistemul public de pensii, pensionarii pot cumula pensia cu venituri realizate din activități independente și din drepturi de proprietate intelectuală, astfel cum sunt reglementate de Codul fiscal, indiferent de nivelul acestora...pana la 31.08.2024, inclusiv.
Iesire la pensie
elena1966
buna ziua!Am si eu o intrebare la d.voastra sunt nascuta in 1966,luna iunie,ziua 17 am fost angajata din anul 1985 luna noiembrie pana in anul 2005 luna ... (vezi toată discuția)