avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... LLC in Wyoming, eu facand ecommerce in US, domiciliu ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

LLC in Wyoming, eu facand ecommerce in US, domiciliu fiscal în Romania

Vreau sa imi fac un LLC in Wyoming, eu facand ecommerce in US si stau si am domiciliul fiscal in Romania.
Din cate am inteles, LLC-ul nu plateste taxe in US, dar pt profitul distribuit pe care il incasez se poate sa declar venitul in US si sa platesc acolo taxele pe perosna fizica sau sa declar venitul in Romania si sa fiu impozitat in Romania corespunzator.
Intrebarea 1 este: Cum se impoziteaza in Romania aceste venituri din distribuirea profiturilor ca am inteles ca nu sunt considerate dividende? In acelasi timp nu avem in Romania un echivalent din cate inteleg.

In acelasi timp de pe LLC se poate plati un fel de salariu lunar numit Guaranteed payments to partners care la randul sau nu este impozitat deloc in US.
Intrebarea 2: Declarand si acesti bani in Romania cum ar trebui sa se impoziteze?

Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 9 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozitare profit venit din strainatate guvidu guvidu Intentionez sa deschid o firma de software (LLC) in Statele Unite (California) impreuna cu partenerul meu care locuieste in California.Dupa ce a intrebat, am ... (vezi toată discuția)
Dividende firma llc sua mariem mariem Dividende firma LLC SUA Buna seara, Am infiintat un LLC in Delaware USA, eu avand domiciliul fiscal in Romania. LLC-ul nu plateste taxe în SUA fiind ... (vezi toată discuția)
Cum declar bani primiti din firma offshore? offoffon offoffon Am avut o firma offshore pana in 2018. Am inchis firma si am scos banii. As dori sa stiu care este metoda legala de a declara acesti bani? Am inteles ca pot ... (vezi toată discuția)