avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bună ziua,referitor la șomajul în anul 1992 ,se ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bună ziua,referitor la șomajul în anul 1992 ,se consideră ...

Bună ziua,referitor la șomajul în anul 1992 ,se consideră vechime în muncă efectivă sau perioada asimilată.O zi bună
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:28, 9 Ianuarie 2024
In prezent, somajul nu constituie vechime in munca.

"Perioada in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj reprezinta stagiul de cotizare, potrivit Legii 76/2002. Acesta va fi valorificat la stabilirea drepturilor de pensie, in conditiile legii (art. 6 alin.(1) pct. III din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, cu modificarile si completarile ulterioare), si nu vechime in specialitate sau vechime in munca.

In cazul in care o persoana a beneficiat de indemnizatie de somaj intr-o anumita perioada de timp, acea perioada va fi considerata vechime in munca numai daca drepturile aferente s-au primit sub imperiul Legii 1/1991, deoarece, potrivit art. 15 din acest act normativ, perioada pentru care o persoana este indreptatita sa primeasca ajutor de somaj sau de integrare profesionala constituie vechime in munca."
[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta se considera vechime in munca? giorgio24 giorgio24 Cind sa inchis fabrica unde am lucrat am primit 1 an ordonanta si dupa aia somaj.Intrebarea mea este daca acel an de ordonanta se considera vechime in munca? (vezi toată discuția)