avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua! In luna aprilie 2021 am semnat o promisiune ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua! In luna aprilie 2021 am semnat o promisiune bilaterala ...

Buna ziua!
In luna aprilie 2021 am semnat o promisiune bilaterala de vanzare cumparare cu achitarea imobilului in.doua rate, Am facut plata pana in luna iunie 2022 .
In momentul semnarii pana la momentul achitarii cota tva a foat de 5%. Astazi am primit o nota informativa din partea constructorului privind modificarea cotei tva de la 5% la 9%.
Mentionez ca eu am achitat toata suma prevazuta in promisiunea de vanzare -cumparare dar constructorul nu a finalizat constructia, am fost informat ca abia prin vara lui 2024 se va face receptia si semnarea contractului.
In intervalul 2021 si pana in prezent nu am mai achizitionat un alt imobil.
Ce este de facut?
Sunt bun de plata a diferentei tva?
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Tva la un antecontract pentru apartament in constructie? cioclud cioclud am incheiat un antecontract pentru apartament in constructie in 2021 cu act aditional de prelungire a termenului de vanzare cumparare in 2022 pentru anul ... (vezi toată discuția)
În aceasta situație care este cota de tva? Antdiana Antdiana Buna ziua! Sunt dezvoltator si în anul 2021 am semnat si am predat imobil cu proces verbal și promisiune de vânzare în rate. În momentul semnării ... (vezi toată discuția)
Care este cota de tva la livrarea imobilului de catre dezvoltator? Samfinconta Samfinconta Va rugam sa ne precizati care este cota de TVA aplicabila la livrarea de catre un dezvoltator catre o persoana fizica , in septembrie 2024 , a unui imobil de ... (vezi toată discuția)