Buna ziua,
Zilele trecute am primit sentinta de divort,pentru casnicia cu fosta sotie,impreuna cu care am doi copii minori.In sentinta publicata momentan doar pe portal,pentru divortul de comun acord,scrie clar ca trebuie sa platesc 1/6 din venituri pentru fiecare copil.Lucru pe care l-am acceptat fara nici o problema,pentru ca sunt copii mei si este vorba de o suma necesara pentru cresterea lor.Problema apare insa la faptul ca,odata la 6 luni primesc si o prima destul de consistenta pe care nu as vrea sa o includ in aceste plati.Bineinteles fosta sotie isi doreste ca aceste prime sa nu fie excluse de la calcul,dar avand in vedere ca pensia alimentara este in jur de 1000 $,luna de luna(deci nu pot fi acuzat ca le-ar lipsi ceva copiilor si ca sunt un tata care nu se gandeste la ei),iar eu ii las ei si partea mea de casa achizitionata impreuna cu ea,tot pentru stabilitatea si bunastarea copiilor si o iau de la zero,m-ar ajuta ca aceste prime ocazionale sa fie excluse de la calcul.Mentionez ca partajul nu este inca facut.Exista vreo varianta sa le exclud?
Multumesc anticipat!
Aceste aspecte trebuiau clarificate in fata instantei, mai ales ca stiati ca au caracter ocazional dar previzibil.
Discutia ar fi trebuit sa vizeze cuantumul nevoilor copiilor ca sa se poata aprecia asupra nivelului contributiei, caci pensia se stabileste atat in raport de nivelul veniturilor dvs cat si in raport de nevoile copilului, cele 2 notiuni urmand a fi coroborate, procentul legal stabilit de 1/6 pt fiecare copil fiind unul maximal..
In plus se adauga si contributia solidara a celuilalt parinte. Si astfel s ar fi observat ca plata pensiei raportata doar la venit ar fi fost suficienta satisfacerii nevoilor estimative ale copiilor.
multumesc pentru raspuns.Avand in vedere ca doar s-a postat pe portal sentinta si inca mai exista cale de atac nefiind definitiva,se mai poate face ceva?
CST1976
Utilizator 4din 4 utilizatori consideră acest răspuns util
Incercati sa ajungeti la o intelegere scrisa! cu mama copiilor pentru o suma fixa pe care sa o platiti lunar care sa corespunda nevoilor reale ale copiilor.
1.Daca ajungeti la o intelegere, faceti apel si cereti schimbarea hotararii pe baza intelegerii.
2.Daca nu ajungeti la o intelegere, demarati actiunea de partaj cu atribuirea imobilului catre fosta sotie si plata unei sulte, intr-un termen clar!, catre dvs. (mentionati aceasta intentie in incercarea de mediere cu fosta sotie).
2.1.Daca va plateste sulta e ok( nu o mai luati chiar de la zero).
2.2Daca nu plateste sulta faceti cerere de executare silita si scoateti apartamentul la licitatie concomitent cu cerere pentru stabilirea domiciliului copiilor la dvs si plata de catre mama a pensiei de intretinere catre dvs.
Va rugam sa ne spuneti cum evolueaza lucrurile. ( va dau acest sfat pt ca, actual,fosta mea sotie a decis sa nu mai mearga la munca eu platind o pensie relativ similara pentru copil)
Buna ziua. Sumele rezultate din venituri cu destinatie strict ptr persona ptr dvs (sporuri de lucru in conditii deosebite, norma de hrana, norma de tinuta, etc. ...) nu se includ in procentul aplicat pentru pensia de intretinere. Sumele obtinute cu caracter ocazional intra in calcul.
Nu v-as recomanda sa agreati o suma fixa lunara ptr pensia de intretinere .
Cum se procedeaza ?
L.V
Fiind pe rol (in curs) procesul de re-încredinţare minor, mi-a sosit la servici o cerere/informare despre veniturile personale pe ultimele 6 luni (desi nu cu ... (vezi toată discuția)