avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Întabulare Teren Extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Întabulare Teren Extravilan

Bună Ziua,
Cum se procedează după ce cumpăr un teren extravilan fara Carte funciară care nu are masuratorile făcute fără extras de carte Funciară. Terenul este trecut pe tilul de proprietate, parcela extravilană are un număr trecut pe titlul de proprietate.
Moștenitorul nu mai face masurătorile dar vrea să vîndă terenul extravilan.

Sa fac contract de vanzare cumparare si sa il depun la Administratia locala la primarie de care aparține ? După care cu un Avocat din Județ sa fac intabularea ?
Știe cineva care sunt pașii de lucru cu intabulare terenurilor extravilane fără carte funciară fără măsurătorile făcute ?
Sau Ce dovezi cere un Avocat de la cumpărătorul terenului extravilan pentru întăbulare ?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 20:43, 21 Ianuarie 2024
Nu se poate face intabulare și nu se poate deschide carte funciara, fără documentație cadastrala.
Și nici nu puteti sa vindeți
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator
Nu ați înțeles întrebarea mea ! si nu mai raspundeti va rog pt ca nu intelegeti, eu am trecut prin asa ceva cu terneurile din familie si am intabulat dar nu cu terneurile cumparate . Ba, da se poate. Cum să nu se poată face daca parcele sunt trecute in titlul de proprietate DAR fara masuratori si parcele sunt trecute pe titlul de prorprietate in verso. Se poate face 100% .eu ma refer la Avocatii.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
Bernet, utilizator
Ba am înțeles perfect, domnule!
Doar răspunsul nu e pe placul dvs.
Legal, nu puteți cumpără fără documentație cadastrala.
Iar dacă aveți impresia ca va intabulati actul ala de l-ati făcut cu asa zisul "mostenitor", o sa așteptați mult și bine.
Faptul ca terenul e trecut pe titlu, nu îl scutește pe vanzator de a avea cadastru și intabulare.
Titlul de proprietate e actul.
Dar la Biroul de Carte Funciara va cer copie legalizata după actul de proprietate SI documentație cadastrala. Adică măsurători.
Nu mai căutați subterfugii și smecherii sa fentați legea.
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2024
raluk0207, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren vândut pe baza coincidenței de nume al unui moștenitor cu cel al cu tatălui său (fără a se dezbate succesiunea): ce probleme ar putea apărea? georgica107 georgica107 Va supun atentiei urmatoarea posibila situatie: intr-o familie avem tata si doi fii, unul din fii cu acelasi nume si prenume cu tatal. In 2005, tatal moare, ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, delimitare parcele, apia L_Eva L_Eva Buna ziua, parintii mei au primit inapoi conform legii fondului funciar in jur de 6 ha de pamant in extravilan intr-un mic sat din Transilvania. Anul acesta ... (vezi toată discuția)
Intabulare iuvri iuvri Buna ziua! Imi poate da si mie cineva niste informatii? Cum pot intabula terenul obtinut cu un titlu de proprietate obtinut in baza legii 247/2005? Unde ... (vezi toată discuția)