avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Eu (tatal) am fost in concediu (indemnziatie) cu ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Eu (tatal) am fost in concediu (indemnziatie) cu primul copil, ...

Eu ( tatal ) am fost in concediu (indemnziatie) cu primul copil, al doilea se va naste dupa 6 luni de la implinirea varstei de 2 ani a primului copil, pot intra si pe al doilea in concediu si primesc aceeasi suma ca si pe primul? Imi puteti lasa o lege pe care sa o citesc in acest sens?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:03, 22 Ianuarie 2024
Puteti intra in CCC2.

art. 9^1 OUG 111/2010 :
În situația în care persoana care a beneficiat de concediu și indemnizație pentru creșterea copilului naște unul sau mai mulți copii ori se află într-o nouă situație dintre cele prevăzute la art. 8 alin. (2) într-o perioadă de până la 12 luni de la finalizarea concediului pentru creșterea copilului anterior, dacă din calculul indemnizației conform art. 2 alin. (2) rezultă un cuantum al indemnizației lunare pentru creșterea copilului mai mic decât cuantumul indemnizației primit anterior nașterii celui din urmă copil, se acordă indemnizația lunară pentru creșterea copilului primită pentru copilul anterior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! in prezent sunt in concediu de crestere copil, pana ... Mari94 Mari94 Buna ziua! In prezent sunt in concediu de crestere copil, pana in aprilie cand voi reincepe serviciul. In prezent însărcinată in aprox 6saptamani, ... (vezi toată discuția)
Suprapunere concedii de crestere copil mia_livia mia_livia Buna seara.Vreau sa ma ajutati in urmatoarea situatie:momentan ma aflu in concediu de crestere copil.Am nascut pe 11 iunie 2013 si am concediu pana pe 11 mai ... (vezi toată discuția)
Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este ... Ioan81 Ioan81 Buna , sunt in concediu de crestere a copilului , iar sotia este din nou însărcinată ( avand gemeni) si urmeaza sa nasca inainte de a implini primul copil 2 ... (vezi toată discuția)