este normal ca intr-o primarie contabilul sa fie cel care are viza cfp ? cum vine asta eu execut eu comand ?sau mai precis eu sunt de acord cu mine in ceea ce priveste legalitatea ?
Sunteți într-o situație delicată nu trebuia să acceptați această sarcină, aveți dreptul de a aduce la cunoștința superiorului dvs.în scris, astfel că în cazul în care ați avea un control pe această linie, potr. prev legii fcț pb răspunde cel ce va dat această atribuție .Dacă după ce l-ați încunoștiințat pe superiorul dvs și acesta nu a luat nici o măsură în acest sens rămâne singurul care #-o
O.U.G. nr. 119/1999
" ART. 11
Separarea atribuţiilor
Persoana care exercită controlul financiar preventiv propriu nu trebuie să fie implicată, prin sarcinile de serviciu, în efectuarea operaţiunii supuse controlului financiar preventiv propriu."
Aveti obligatia de a-l instiinta in scris, in termen de 3 zile, pe superiorul ierarhic, despre nelegalitatea dispozitiei pe care a emis-o, respectiv desemnarea dvs. pentru exercitarea CFP. :)
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Daune morale
crsteo02
Buna ziua,
Sunt functionar public, lsingura persoana de la contabilitate, am avut viza control financiar preventiv , am avut si am probleme cu directorul ... (vezi toată discuția)