avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Salutare comunitate! Initiati ma va rog in vederea ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Salutare comunitate! Initiati ma va rog in vederea unui proces ...

Salutare comunitate!
Initiati ma va rog in vederea unui proces de divort dintre mine ( cetatean roman ) si sotia mea ( cetateana filipineza). Ne-am casatorit in Manila, Filipine dupa care am inregistrat casatoria la ambasada Romaniei din Manila, prin urmare avem certificat de casatorie romanesc. Traim in Romania de aproape doi ani impreuna cu fiul nostru in varsta de 1,4 luni. Ma tot ameninta ca mi ia copilul si pleaca in Filipine ( din cate am inteles fara prezenta mea la frontiera nu poate parasi tara impreuna cu copilul ) Situatia devine din ce in ce mai apasatore pt. amandoi felul in care ne comportam unul cu celalalt . Nu avem proprietati personale dobandite dupa casatorie ( poate asta ar simplifica durata si costurile procesului).
Care ar fii pasii pt. inceperea procesului de divort?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 13:28, 23 Ianuarie 2024
Buna ziua, trebuie sa formulati o cerere de chemare in judecata la instanta din circumscriptia ultimului domiciliu comun din Romania. In cuprinsul cererii de chemare in judecata veti formula si capete de cerere cu privire la autoritatea parinteasca si stabilirea domiciliului minorului. Propuneti probe in functie de situatia dvs. concreta. Daca nu va descurcati cu notiunile de drept substantial si procesual, indicat ar fi sa fiti asistat/reprezentat de un avocat atat in ceea ce priveste redactarea si depunerea cererii cat si cu privire la apararea intereselor dvs. pe parcursul desfasurarii procesului, la fiecare termen de judecata. Taxa de timbru este de 200 de lei la care se adauga onorariul de avocat, daca veti fi reprezentat de avocat, urmand ca in principiu la sfarsitul procesului, aceste cheltuieli sa se imparta cu sotia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta divort drept international privat alex926 alex926 La data de 1.03.2013, reclamantul A, cetatean filipinez, cu domiciliul in voluntari judetul ilfov, a chemat o in judecata la tribunalul ilfov pe parata B, ... (vezi toată discuția)
Speta drept international privat NoName18 NoName18 La data de 1.03.2013, reclamantul A, cetatean filipinez, cu domiciliul in voluntari judetul ilfov, a chemat o in judecata la tribunalul ilfov pe parata B, ... (vezi toată discuția)
Casatorie in romania cu un cetatean filipinez.. vitkovszkirobert vitkovszkirobert buna...sunt cetatean roman si muncesc in strainatate...m-ar interesa o casatorie intre o pers. romana si una filipineza.....de ce acte sunt nevoie pt a se ... (vezi toată discuția)