avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 387 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Societatea X platitoare de TVA din Romania si-a creat ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Societatea X platitoare de TVA din Romania si-a creat o platforma on-line

Buna ziua,
Societatea X platitoare de TVA din Romania si-a creat o platforma on-line pe care posteaza diverse video-uri si podcasturi. Utilizatorii platformei achizitioneaza un abonament. Plata abonamentului este facuta prin Stripe. Stripe emite facturile catre utilizatori (persoane fizice, majoritatea din Romania) in numele societatii X si vireaza acesteia sumele colectate. Informatiile din factura referitoare la utilizator sunt : Numele si prenumele + adresa de mail. Platforma societatii X este gazduita de sucursala din Romania a Amazon Web Services din Luxemburg (cod TVA cu RO). Va rog sa imi comunicati care este opinia dvs. referitoare la:
- vanzarea acestor abonamente este o vanzare pe teritoriul Romaniei si se colecteaza TVA . Ce cota se aplica
- cum se declara in declaratia 394 aceste vanzari (numarul facturilor lunare este de ordinul miilor)
- societatea x are obligatii declarative conform directivei DAC7
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 23 Ianuarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Intrebare readymade readymade As dori sa stiu daca profitul realizat in romania unei societati straine (sucursala, filiala etc) este impozitat in romania sau in tara unde este inregistrata. ... (vezi toată discuția)
Ce declaratii trebuie depuse in cazul unei achizitii intracomunitare de servicii pentru un ong mariastatescu mariastatescu Buna ziua! Am un ong care urmeaza sa faca achizii de servicii de cercetare de marketing de la o firma din Cipru (8750 euro). Ce declaratii trebuie sa depun? ... (vezi toată discuția)
Obligatia de colectare a tva leprosu leprosu Bună ziua! Am o mică „speță” pe care aș vrea să o supun atenției dvs. Sună cam așa: societatea X din România importă ... (vezi toată discuția)