avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună ziua! Am vazut ca din toamna se schimba legea de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună ziua! Am vazut ca din toamna se schimba legea de pensionare.Va ...

Bună ziua! Am vazut ca din toamna se schimba legea de pensionare.Va rog sa imi spuneți dacă eu cu 36 ani de vechime perioada contributiva și un an de somaj ma mai pot pensiona anticipat și care va fi penalizarea .Sunt născută în noiembrie 1965.Sau ce vechime îmi trebuie pentru pensionare..
Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:25, 24 Ianuarie 2024
Pensie limita de varsta : Septembrie 2028, varsta 62 ani si 10 luni, stagiu complet de cotizare contributiv 34 ani si 5 luni

Pensia anticipată se cuvine cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare contributiv, precum și celor care au depășit stagiul complet de cotizare contributiv cu până la 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare la limită de vârstă daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Născută în data de 06.08.1965, 10 ani în grupa 1 de muncă, 34 ani și 6 luni cotizare când pot să mă pensionez la limită de vârstă? (vezi toată discuția)
"pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea ... gbrlcostache gbrlcostache \"Pensia anticipată poate fi obţinută cu cel mult 5 ani înaintea împlinirii vârstei standard de pensionare, de către cei care au realizat un stagiu de ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipată parțială Victor vacaru Victor vacaru Am 34 ani si 5 luni de contributiI platite,9 ani gr II si 61 ani varsta.pot cere pensionarrea anticipata partiala Multumesc (vezi toată discuția)