avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 433 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cheltuieli deductibile la impozitul pe chirie (2023)
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cheltuieli deductibile la impozitul pe chirie (2023)

Anul trecut am făcut niște renovări la apartamentul dat în chirie. Nu găsesc nicăieri o listă concretă de cheltuieli care pot fi deduse din venit la calculul impozitului, precum și ce dovezi trebuie. Găsesc doar fraze de genul ”cheltuieli cu amenajarea”, ceea ce e destul de vag, fără exemple concrete.

Am, de exemplu, bonuri fiscale pentru diverse materiale (parchet, vopsele, uși de interior, calorifere, chiuvetă de bucătărie etc.). Lucrările le-am făcut personal, nu cu firme. Aceste îmbunătățiri au dus la creșterea valorii chiriei (cum se poate dovedi și din contracte: în vară a plecat un chiriaș și a venit altul care plătește cu aproximativ 15% mai mult). Se pot deduce aceste cheltuieli, și sunt suficiente bonurile pe care le-am păstrat?
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Ianuarie 2024
SpF2016, utilizator

Alte discuții în legătură

Proprietate il_so il_so In anul1992 mama a cumparat de la fostul ICRAL apartamentul in care locuia cu chirie(e vorba de legea prin care chiriasii puteau cumpara locuinta cu plata in ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli pentru deducere impozit pe profit pauloo77 pauloo77 Am un SRL si am un contract de comodat pentru un sediu secundar intr-o locuinta personala P+1 in care nu locuiesc si nu am domiciliul acolo. Intrebare: Sunt ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile venituri din inchiriere nahir nahir Care sunt cheltuielile deductibile mentionate in declaratia 212, in cazul veniturilor din chirii? Multumesc. (vezi toată discuția)