avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1031 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara! În cazul suspendării permisului pt ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara! În cazul suspendării permisului pt neacordare ...

Bună seara! În cazul suspendării permisului pt neacordare prioritate și conducere agresita, fara incidente, pt 90 zile se poate da ex pt redobândire în primele 20 zile calendaristice din momentul predării permisului. În cazul în care nu promovezi examenul, se prelungește perioada cu încă 30 zile sau rămâne aceeași perioada de 90 de zile de suspendare inițială?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:29, 28 Ianuarie 2024
Da, puteti da examenul de reducere si nu veti lua supliment daca nu-l promovati, dupa cele 20 de zile. Suplimentul de 30 de zile se da atunci cind examenul respectiv e obligatoriu si nu e promovat pe parcursul intregii perioade de suspendare.
Articolul 106^1
(1) Titularul unui permis de conducere eliberat de către o autoritate română sau străină susține, în mod obligatoriu, până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie stabilită prin procesul-verbal de constatare a contravenției, un test de verificare a cunoașterii regulilor de circulație, atunci când suspendarea a fost aplicată pentru:
a) conducerea sub influența băuturilor alcoolice;
b) nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depășirea sau trecerea la culoarea roșie a semaforului ori circulația pe sens opus, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulație din care au rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale.
.....................
publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 89 din 28 ianuarie 2022 )
(3) Perioadele de suspendare a exercitării dreptului de a conduce prevăzute la alin. (1) și (2) se prelungesc, de drept, fără vreo altă formalitate, cu 30 de zile, dacă titularul permisului de conducere nu promovează testul de cunoaștere a regulilor de circulație sau nu se prezintă pentru susținerea acestuia până la expirarea perioadei de suspendare.
[ link extern ]
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, în urma unei tamponari sa soldat cu reținerea parisului ... Constanta27 Constanta27 Buna ziua, în urma unei tamponari sa soldat cu reținerea parisului pt 90 de zile . În momentul respectiv unul dintre polițiști ne-a spus că dacă se da ... (vezi toată discuția)
Bună dimineața am și eu o întrebare mi s-a suspendat carnetul ... tolea mioara tolea mioara Bună dimineața am și eu o întrebare mi s-a suspendat carnetul de conducere pe două luni pentru neacordare de proprietate cu accident fără victime doar ... (vezi toată discuția)
Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul ... ionica.taslovan17@gmail.com ionica.taslovan17@gmail.com Dacă sunt plecat în străinătate și nu pot preda permisul de conducere, în urma unei hotărâri judecătorești definitive, pe ce perioadă mi se v-a ... (vezi toată discuția)