avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Expertiză Judiciară.Buna ziua! intr-o cauza de ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Expertiză Judiciară.Buna ziua! intr-o cauza de succesiune expertul tehnic nu a depus ...

Buna ziua! intr-o cauza de succesiune expertul tehnic nu a depus in termenul de 10 zile la cererea instantei o completare la raportului de expertiza ia eu am dubii din partea expertului de servire a intereselor partii adverse. Cu ce aspecte pot să sesizez instanța pentru nedepunerea in termen a raportului? Ce ar intenționa expertul de nu a depus raprtul in termen?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 10:43, 28 Ianuarie 2024
Pentru nerespectarea termenului, expertul poate fi amendat. Nu este motiv de inlocuire deocamdata si nici de obiectiuni daca nu aveti dovezi ale suspiciunilor dvs.
De regula, expertul depune la dosar o nota prin care cere un nou termen de judecata, motivand de ce nu poate respecta termenul de depunere raport de expertiza.
Motive pot fi multe: nu s-a depus onorariul de expert, adresa de desemnare a sosit cu mare intarziere, expertul este desemnat in multe dosare si nu a avut timpul necesar pentru expertiza, etc.
Lipsa unui numar suficient de experti pe specializari este o realitate pe care MJ ar trebui sa o aiba in vedere permanent. Instantele cunosc situatia reala si nu aplica amenzi judiciare pentru nedepunere raport de expertiza, existand posibilitatea reala ca expertul amendat sa se radieze la cerere din evidentele MJ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. după aproximativ ... Anonimus@ Anonimus@ Neefectuarea expertizei tehnice judiciare. După aproximativ un an de zile de când expertiza tehnica a fost dispusa de instanță, fiind achitată în termen ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara valentin6768 valentin6768 ce se intampla daca expertul judiciar nu depune expertiza nici la al doilea termen la primul termen a cerut un alt termen de judecata .daca nu il depune ce se ... (vezi toată discuția)
De cate ori are dreptul legal expertul imobiliar sa amane depunerea ... maria mircea maria mircea De cate ori are dreptul legal expertul imobiliar sa amane depunerea raportului de expertiza imobiliara, la termenul fixat de Judecatorie ? (vezi toată discuția)