avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1673 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Cumulare pensie cu cotele-parti ale unei obsti
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Cumulare pensie cu cotele-parti ale unei obsti

In L 360/2023 se spune ca cumularea pensiilor în sistemul public va fi posibilă cu orice alte venituri pentru care asigurarea în sistemul public de pensii e obligatorie;
Eu care sunt pensionar obtin venituri si de la o Obste de Mosneni care impart cote parti din venitul net obtinut anul anterior. Aceste sume sunt impozitate la sursa si nu s-au declarat in Declaratia unica deoarece nu trebuie retinut si CASS sumele fiind sub pragul de 6 sal min. S-au declarat persoanele cu sumele respective in alta declaratie a obstii. Pentru aceste sume nu s-a retinut CAS.
Intrebare: 1. Trebuie calculat si declarat si CAS-ul pt aceste venituri?
2. Daca nu trebuie, eu ca si pensionar nu mai am dreptul la aceste sume?
3. In conditiile in care majoritatea membrilor obstii sunt pensionari inseamna ca nu se vor mai repartiza cote parti?
Ultima modificare: Duminică, 28 Ianuarie 2024
cv_560206, utilizator

Alte discuții în legătură

Impozit venit din cote parti la membrii unei obsti de mosneni cv_560206 cv_560206 O obste de mosneni, beneficiaza de sprijin (subventie) APIA pentru pasunea sa, venit considerat neimpozabil; obstea este organizata ca o asociatie de ... (vezi toată discuția)
Noul prag de plata cass de 6 salarii minime pe economie pentru venituri extra-salariale stela223 stela223 Va salut, Din cate am inteles odata cu noile modificari fiscale (din din O.G. 16/2022, art. I, pct.81 - ... (vezi toată discuția)
Declaratie fiscala pentru venituri din dividende de pe burse internationale stela223 stela223 Va salut, In cazul in care am incasat venituri extra-salariale din dividende obtinute pe bursa internationala, exista obligativitatea de a depunde ... (vezi toată discuția)