avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... rezident in divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

rezident in divort

buna ziua,
cetatean rezident in romania nu poate divorta in tara natala din cauza legilor de acolo, poate divorta in romania? casatoria incheiata in tara de origine.mentionez ca respectiva sotie nu e romanca, ci de aceeasi nationalitate ca si rezidentul si locuieste in prezent in tara de origine.
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 11:41, 2 Februarie 2010
Nu, nu poate divorta in Romania.
Subscriu.. Nu poate divorta! Nu statul roman a incheiat casatoria, deci nici o instanta din Romania nu o poate desface.

Dupa ce va dobandi cetatenia romana va putea divorta.
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Dupa ce va dobandi cetatenia romana va putea divorta.


va multumesc
Poate divorta in Romania conf. art.22 Legea 105/1992 ,insa se aplica legea statului pe teritoriul caruia sotii au avut resedinta comuna sau legea statului cu care intretin in comun cele mai stranse legaturi.

Alte discuții în legătură

Actiune divort andrada.cora andrada.cora sunt rezident in spania. m-am casatorit in ro. sotia mea a intentat divortul in spania. eu nu sunt de acord si doresc sa divortam in ro. daca exista un divort ... (vezi toată discuția)
Divort - procedura cu strainatatea Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua . va rog un sfat daca se poate in urmatoarea speta : maria casatorita cu giovanni , cetatean italian . domiciliu in italia , copil minor . ... (vezi toată discuția)
Divortul cu un cetatean italian cristina ilin cristina ilin buna ziua ,ma numesc Cristina M am casatorit in italia in 2002 cu un cetatean italian <ne am casatorit in primarie cu un fel de contract in care era ... (vezi toată discuția)