avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divortul cu un cetatean italian
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divortul cu un cetatean italian

buna ziua ,ma numesc Cristina M am casatorit in italia in 2002 cu un cetatean italian <ne am casatorit in primarie cu un fel de contract in care era precizat ca ne casatorim cu bunuri separate nu bunuri comune>dupa 5 ani de la casatorie am obtinut si cetatenia italiana dar mi am pastrat o si pe cea romana Dupa 6 ani am decis de comun acord sa ne despartim fara a face nici un demers in vederea separarii eu am parasit Italia intorcandu ma in Romania Practic suntem de acord cu divortul si cautam calea cea mai simpla si mai putin costisitoare Intrebarea mea este :PUTEM DIVORTA IN ROMANIA tinand cont de faptul ca eu locuiesc si lucrez in tara mea de origine si este si el deacord si nu avem nici un bun comun de impartit ?Va multumesc si astep un raspuns sau macar un sfat
Cel mai recent răspuns: MARGARETA STANCIU , Avocat 12:01, 1 Septembrie 2010
Legea 105/1992
Art. 20. - Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.

Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba, dupa caz, cetatenia sau domiciliul.

In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.

Art. 22. - Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.

Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.

Puteti divorta in Romania!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort de comun acord victoria58 victoria58 Fiica mea este casatorita cu un italian si traieste in Italia .Casatoria s-a facut acolo,dar ar dorii divortul aici,ca sa se termine mai repede. Ce trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Divort in italia ionut/popa ionut/popa buna ziua situatia mea esre un pic mai dificila zic eu si anume:sunt casatorita in italia de 8 ani de 4 ani nu mai avem relatie conjugala sotul fiind ... (vezi toată discuția)
Divort gabriela suardi gabriela suardi M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)