buna ziua
situatia mea esre un pic mai dificila zic eu si anume:sunt casatorita in italia de 8 ani de 4 ani nu mai avem relatie conjugala sotul fiind italian stau in casa lui suntem casatoriti in separare de bunuri ,acum nu mai pot rabda mai ales ca am intalnit pe cineva cu care vreau sa imi refac viata ,insa salariu meu nu imi este suficient ca sa ma intretin cu chirie in italia acolo locuind singura si nici taxele pentru divort nu nu mi le permit cam"5000 eur" in cazul in care plec totusi cu chirie cu ce m-as putea eu elege (daca il obliga sa imi plateasca ceva?) si in cat timp se termina divortul ....{ma poate afecta faptul ca ma mut cu buna stiinta lui ?}
Daca divortati in Italia, consultati un avocat italian.
Ati putea divorta si in Romania!Legea 105/1992
Art. 22. - Divortul este cirmuit de legea aplicabila potrivit art. 20.
Daca legea straina, astfel determinata, nu permite divortul ori il admite in conditii deosebit de restrictive, se aplica legea romana, in cazul in care unul dintre soti este, la data cererii de divort, cetatean roman.
Art. 20. - Relatiile personale si patrimoniale dintre soti sint supuse legii nationale comune, iar in cazul in care au cetatenii deosebite, sint supuse legii domiciliului lor comun.
Legea nationala comuna sau legea domiciliului comun al sotilor continua sa reglementeze efectele casatoriei in cazul in care unul dintre ei isi schimba, dupa caz, cetatenia sau domiciliul.
In lipsa de cetatenie comuna sau de domiciliu comun, relatiile personale sau patrimoniale dintre soti sint supuse legii statului pe teritoriul caruia au ori au avut resedinta comuna sau cu care intretin in comun cele mai strinse legaturi.
zau ca nu pot intelege cum de se pun intrebari ce tin de legislatia Italiei? nu avem cum sa stim noi, cum trebuie sa procedati dvs in Italia. consultati un avocat de acolo.
Divort
gabriela suardi
M-am casatorit in Bucuresti cu un cetatean italian. Casatoria a fost inregistrata in Italia. Acum dupa 5 ani in care am locuit mereu in Italia , din pacate ... (vezi toată discuția)