avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Actualmente sunt consilier local. Dacă îmi dau ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Actualmente sunt consilier local. Dacă îmi dau demisia din ...

Actualmente sunt consilier local. Dacă îmi dau demisia din partid dar nu mi se retrage sprijinul, mai pot activa consilier local ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:21, 31 Ianuarie 2024
OUG nr. 57 din 3 iulie 2019 privind Codul administrativ
art. 204
.....
(2) Calitatea de consilier local, respectiv cea de consilier județean încetează de drept înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri:
....
j) pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei listă a fost ales;
...

In speta, nu mai puteti activa ca si consilier local.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea calitãþii de consilier local clarias clarias Bună seara.Am şi eu o nelămurire-dacă unui consilier local i se retrage sprijinul politic de către partidul pe listele căruia a candidat(este exclus din ... (vezi toată discuția)
Incetarea calitatii de consilier local popflorincozmin popflorincozmin Buna ziua As dori sa stiu care este procedura de urmat si legislatia in vigoare care trebuie urmata in cazul in care se doreste revocarea calitatii de ... (vezi toată discuția)
Un consilier local ales pe lista unui partid politic poate demisiona fara sa riste sa piarda sprijinul acelui partid? mondanicolaetoma mondanicolaetoma un consilier local ales pe lista unui partid politic , poate demisiona din acel partid si sa ramana independent s-au risca sa-i fie retras sprijinul si ... (vezi toată discuția)