avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1082 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara ! Am închiriat o locuință pentru care ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara ! Am închiriat o locuință pentru care am plătit ...

Bună seara ! Am închiriat o locuință pentru care am plătit o garanție plus luna în curs.. La prima întrevedere cu proprietarul am încheiat un proces verbal cu ambele semnături. În momentul în care a venit data plății chiriei proprietarul surpriza vrea banii cash și refuza contractul la anaf . Ma interesează ce valoare are procesul verbal încheiat între noi unde scrie ca trebuie sa locuiesc acolo minim 6 luni pentru ca altfel mi se retine garanția. Domnul este un bătrân înapoiat care nu dorește plata cu cardul a nici unei facturi și am descoperit multe alte nereguli în casa pentru care nu as vrea sa mai locuiesc acolo. Pot sa am ceva probleme? Și ma interesează dacă este legal sa îmi retina copia de buletin , sa o dea administrației blocului fără acordul meu.. el nepredandu mi mie nici un fel de act de al lui. În momentul închirieri mi a fost precizat faptul ca momentan încheiem procesul verbal și apoi urmează sa încheiem și contractul . Toți banii despre care vorbesc au fost dați numerar. Domnul ma amenință cu faptul ca s ar putea sa ne luam la revedere pentru ca am început cu "dedesubturi". Dacă părăsesc locuință la jumătatea lunii și rămân banii din garanție jumătate chiria și jumătate utilitățile + diferență data la momentul în care vad facturile ce părere aveți...nu vreau sa ma aleg cu încă o chirie plătită fără nici o dovada și poate data afara și cu garanție rămasă la el și fără nici un rost făcut... ajutați ma va rog . Sunt de buna credință și doresc sa ii plătesc facturile imediat cum sunt anunțată ca au venit. Mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 31 Ianuarie 2024
Maria1623, utilizator
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 12:38, 2 Februarie 2024
Buna ziua, in primul rand, trebuie analizat in totalitate procesul-verbal, in functie de continutul acestuia poate imbraca forma unui contract de inchiriere, a unei oferte /cereri de inchiriere, etc. In functie de aceste aspecte, puteti cere garantia platita de la proprietar, adresandu-i o notificare cu mentiunea ca in caz de refuz pentru sesizarea instantei de judecata trebuie sa aveti probe cu privire la platile efectuate. Daca procesul-verbal are continutul unui contract de inchiriere, atunci trebuie sa cereti rezilierea lui. Trebuie analizate documentele semnate si probele pe care le aveti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcarea contractului de inchiere, garantie, facturi. a.vram.l a.vram.l Am reziliat un contract de inchiriere imobil -am anuntat verbal pe 22 decembrie ca vreau sa parasesc locuinta pe 31 ianuarie. La momentul acela, uitasem de ... (vezi toată discuția)
Recuperare garantie chirie Padabum Padabum Buna ziua, In urma cu un an am inchiriat un spatiu pentru a deshide un punct de lucru pentru firma. Contractul va expira pe 15 Decembrie, data la care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am o întrebare legată de chirie. in data de 21.09.2022 ... Seychelles Seychelles Buna ziua! Am o întrebare legată de chirie. In data de 21.09.2022 am încheiat prin agenție un contract de închiriere pe 2 ani, pentru care am plătit ... (vezi toată discuția)