Buna ziua. In urma cu 6 luni am facut o sesizare la o primarie , sesizare ce viza un interes public , la care s-au atasat semnaturile a 96 de persoane. Nu s-a primit raspuns la aceasta sesizare, nici situatia nu s-a remediat iar viata oamenilor este pusa in pericol. Este vorba despre o cladire care este foarte afectata si la momentul sesizarii a pus viata in pericol a turistilor daramandu-se parte din ea chiar la intrare si doar printr-o minune nu a cazut in cap betonul la 2 turisti ce tocmai iesisera din cladire. Ce pot face acum, si cui sa ma adresez tinand cont de faptul ca Primaria nu a raspuns la sesizare?
Orice persoană care se consideră vătămată într-un drept al său ori într-un interes legitim, de către o autoritate publică, printr-un act administrativ sau prin nesoluționarea în termenul legal a unei cereri, se poate adresa instanței de contencios administrativ competente, pentru anularea actului, recunoașterea dreptului pretins sau a interesului legitim și repararea pagubei ce i-a fost cauzată.
Multumesc frumos pentru raspuns. Cat timp am la dispozitie pentru a initia o acțiune în contencios administrativ împotriva primăriei de la trecerea celor 30 de zile de cand nu am primit raspuns?
Cererile prin care se solicită anularea unui act administrativ individual, a unui contract administrativ, recunoașterea dreptului pretins și repararea pagubei cauzate se pot introduce în termen de 6 luni de la:
....
d) data expirării termenului prevăzut la art. 2 alin. (1) lit. h), calculat de la comunicarea actului administrativ emis în soluționarea favorabilă a cererii sau, după caz, a plângerii prealabile;
.....
art.2 alin1 lit. h: nesoluționare în termenul legal a unei cereri - faptul de a nu răspunde solicitantului în termen de 30 de zile de la înregistrarea cererii, dacă prin lege nu se prevede alt termen;