avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1097 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună ziua! Pot face contestație la judecătorie ca ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună ziua! Pot face contestație la judecătorie ca să obțin ...

Bună ziua!
Pot face contestație la judecătorie ca să obțin certificat de grefă, dacă încă nu am primit rezultatul probelor biologice?
Menționez că avut rezultat 0,05 la alcooltest și am cerut recoltarea probelor biologice. Nu știu dacă primesc rezultatul probelor în cele 15 zile în care pot face contestație.
Rezultatul sigur va fi 0,00 pentru că băusem o bere (500 ml) cu 23 de ore în urmă.
Menționez că sunt din Galați și am fost oprit în județul Buzău
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 06:34, 4 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, aveti tot dreptul sa depuneti plingere contraventionala. Plingerea o puteti depune si la judecatoria de care apartineti. Nu va trebuie neaparat certificat de grefa, puteti printa o imagine cu pagina de la judecatorie in care apare dosarul respectiv.
Articolul 118
(1) Împotriva procesului-verbal de constatare și sancționare a contravenției se poate depune plângere, în termen de 15 zile de la comunicare, la judecătoria în a cărei rază de competență a fost constatată fapta ori la judecătoria în a cărei rază teritorială își are domiciliul sau sediul contravenientul.
(la 27-07-2023, Alineatul (1), Articolul 118, Capitolul VIII a fost modificat de ARTICOLUL UNIC din LEGEA nr. 254 din 21 iulie 2023, publicată în MONITORUL OFICIAL nr. 678 din 24 iulie 2023 )
......................................
(3) Dovada înregistrării plângerii contravenționale se realizează printr-un document emis de către instanța de judecată sau printr-un extras din portalul instanțelor de judecată www.portal.just.ro și se depune sau se transmite prin orice mijloace de comunicare la distanță ce asigură transmiterea textului și confirmarea primirii acestuia, de către contravenient sau de către reprezentantul convențional al acestuia, la unitatea de poliție din care face parte agentul constatator, care efectuează mențiunile corespunzătoare în evidențe. Permisul de conducere reținut se restituie personal titularului sau reprezentantului convențional al acestuia. În situația transmiterii dovezii înregistrării plângerii contravenționale prin mijloace de comunicare la distanță, la cererea scrisă a titularului sau a reprezentantului convențional al acestuia, unitatea de poliție din care face parte agentul constatator poate restitui permisul de conducere reținut la adresa de corespondență indicată în cuprinsul cererii.
[ link extern ]

Depuneti la dosar 2 copii, atunci cind iese rezultatul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poți sa îți recuperezi permisul suspendat, și cât poate ... patrichenicuta patrichenicuta Cum poți sa îți recuperezi permisul suspendat, și cât poate dura procesul??? (vezi toată discuția)
Dreptul de a conduce pana la solutionarea procesului marr marr Mi s.a retinut permisul pt 3 luni din cauza a 0.06 mg/l alcool. Am mers la judecatorie si am contestat procesul verbal (constatarea contraventiei). Din acest ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala pv - politia rutiera Costy S Costy S Buna ziua, Un prieten a promovat o plangere contraventionala impotriva unui proces verbal de constatare a contraventiei întocmit de către IPJ – ... (vezi toată discuția)