avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Salut, Vreau sa infiintez o societate pentru comert cu ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Salut, Vreau sa infiintez o societate pentru comert cu autoturisme ...

Salut,

Vreau sa infiintez o societate pentru comert cu autoturisme si autovehicule usoare (CAEN 4511) si am urmatoarele nelamuriri:

1. Dupa ce am cumparat masina, adica am achitat factura (ca ea fizic o sa ajunga in 2-3 sapt), bunul se inregistreaza in contabilitate ca marfa?
2. Daca este inregistrata ca marfa mai trebuie sa declar masina la impozite si taxe?
3. Tinand cont ca o sa ii scot nr rosii pt a putea efectua RAR si test drive (cu un posibil cumparator), masina trebuie declarata la taxe si impozite?

Va rog, daca ma puteti ajuta sa imi dati si legea care sta in spatele raspunsului dvs ca sigur o sa ma lovesc de functionari mai neinformati.
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
d0nerg, utilizator

Alte discuții în legătură

Probleme inmatriculare auto sh dov76 dov76 In data de 03.02.2023 am cumparat un autoturism, neinmatriculat in România, de la o firma cu codul caen 4511. Pentru aceasta, in vederea inmatricularii, am ... (vezi toată discuția)
Firma cu obiect de activitate 4511- comert cu autoturisme si autovehicule usoare adrianavoica adrianavoica Buna, Va rog frumos daca sa poate sa imi spuneti daca am ceva particularitati in domeniul contabil la firmele care au obiect de activitate comertul cu ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cerut de primarie pentru firme cu cod caen 4511 mariantuca mariantuca Buna ziua, am cumaparat un autoturism in data de 24.06.212 de la o firma x intreprindere individuala cu cod caen 4511. Firma x a achizitionato din Belgia cu ... (vezi toată discuția)