avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Stabilire valoare de impozitare?
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Stabilire valoare de impozitare?

Buna ziua! Am urmatoarea speta. Un contribuabil persoana fizica dobandeste o cladire nerezidentiala ca urmare a radierii firmei la care era administrator in anul 2023. Valoarea impozabila a cadirii nu a fost specificata in niciun document iar in cazul acesta in baza art. 458, lit c din Codul Fiscal, s a utilizat ultima valoarea inregistrata in baza de date a organului fiscal respectiv valoarea din raportul de evaluare depus pe societate cu valabilitate pana la 31.12.2023. Intrebarea mea este: pentru anul 2024 , la stabilirea impozitului, se mai tine cont de valoarea din raportul de evaluare daca a expirat? Contribuabilul trebuie sa depuna un alt raport?
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Impozit spatiu Klau83 Klau83 am un spatiu si nu am facut evaluare pe el. am impozit foarte mult de plata.pot sa mai fac ceva sa resuc impozitul din urma? (vezi toată discuția)
Impozitare imobil nuti_m nuti_m Buna ziua, In urma partajului, am dobandit o cladire industriala cu destinatia hala de productie. Aceasta cladire, pe timpul casniciei a constituit bun ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe cladire mixte aflat in proprietatea persoanelor fizice anomis2022 anomis2022 Impozitul aferent unei cladiri mixte aflat in proprietatea unei persoane fizice s-a marit de 5 ori in 2022, pe de o parte din cauza maririi cotei de impozit, ... (vezi toată discuția)