avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Venituri în 2023 din PFI și dobanzi. Cum platesc ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Venituri în 2023 din PFI și dobanzi. Cum platesc cass?

CASS pt venituri din PFI, dobânzi/sunt si Salariat
Buna seara!
În 2023 am obținut venituri din PFI (Cabinet individual) și din dobânzi (cont persoana fizica), ambele, dar și cumulate, mai mici decât 6 salarii minime brute.
Sunt si salariat/2023, plătitor de CASS la venit mai mare de 6 salarii minime brute
Va rog sa îmi spuneți dacă:
1) pentru veniturile din 2023 obținute din PFI și din dobânzi (persoana fizica) trebuie sa plătesc CASS și raportat la ce suma
2)pentru veniturile estimate pentru 2024, mai mici decât 6 salarii, atat pt PFI, cât și din dobânzi (persoana fizica) voi plati CASS și raportat la ce suma (aceste 2 venituri, inclusiv cumulate, sunt mai mici ca 6 salarii brute, deși am înțeles ca s. ar considera separat la plata CASS/ 2024) .
Sunt și salariat/2024 plătitor de CASS, raportat la venit mai mare de 6 salarii
Va mulțumesc anticipat!
Ultima modificare: Duminică, 4 Februarie 2024
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Calcul impozit si contributii pensie si sanatate Anastasia gar Anastasia gar Buna ziua, sunt medic colaborator ( un fel de PFi) si sunt si salariata in spital de stat. Pt 2023 am un profit sub 12 salarii brute minime pe economie, dar am ... (vezi toată discuția)
Completare declarație unica cu valorile estimate debutant2013 debutant2013 Buna ziua, o PFI cu activitati independente in sistem real estimeaza in Declaratia Unica 2023 un venit net anual pentru 2023 intre 12 si 24 salarii minime cu ... (vezi toată discuția)
Contributia cas si cass se calculeaza la venit brut sau net? eupopescu eupopescu Buna seara! Pe internet sunt articole contradictorii. 1. Contributia CAS si CASS pe 2023 se calculeaza tinand cont de venitul brut, sau de net? 2. ... (vezi toată discuția)