avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Deducere cheltuieli auto din fonduri personale
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Deducere cheltuieli auto din fonduri personale

Bună ziua, am înființat un SRL pentru transport alternativ ( Bolt ),momentan îmi fac actele pentru a depune dosarul la ARR. Trebuie să cumpăr un autoturism pe care îl voi achiziționa din fonduri personale. O să fie un autoturism sh și am văzut că ați răspuns la alt utilizator că e suficient CVC ( cumpărat de la o persoană fizică ). Dacă banii pt autoturism provin din afara firmei tot așa se deduc cheltuielele ca și cum ar proveni din fondurile firmei? Se împarte suma în functie cum se casează autoturismul? Exemplul, se caseaza în 3 ani, 1000lei împărțit la 36 luni? Vă mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: LauLauGi , utilizator 12:58, 6 Februarie 2024
Da nu conteaza de unde vin banii din firma sau prin finantarea administratorului . Da valoarea de achizitie de imparte la nr de luni de amortizare . De regula la auto e 4 ani , deci la 48 de luni.
Vă mulțumesc frumos pentru răspuns. Pentru transport alternativ, mașina trebuie să fie pe firmă sau merge și cu contract de comodat?
merge si pe comodat
Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amortizare autovehicul firma ContSters265634 ContSters265634 Buna ziua! Va rog sa imi spuneti in cat timp se amortizeaza un autoturism (pt transportul la-de la serviciu dat in folosinta unui angajat) in contabilitatea ... (vezi toată discuția)
Achizitie autoturism dpdv fiscal camicami camicami Un leasing operational cu durata de 3 ani s-a incheiat.Obiectul de leasing este un autoturism Volkswagen.S-a optat pentru cumparare,astfel ca societ.de ... (vezi toată discuția)
Pfa - cheltuieli deductibile si achizitionare mijloace fixe. madriann madriann Am citit destule topicuri pe aceasta tema, multe informatii imprastiate pe diverse posturi, mai mult m-am zapacit decat clarificat. As incerca sa formulez ... (vezi toată discuția)