avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua! În urma cu ceva vreme, ( 20 de ani), am ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua! În urma cu ceva vreme, ( 20 de ani), am contractat ...

Bună ziua! În urma cu ceva vreme, ( 20 de ani), am contractat un credit imobiliar cu ipoteca pe apartamentul în discuție. Titular de credit este fostul soț, pentru ca am divorțat, insa nu am făcut partajul. De 12 ani doar eu plătesc ratele la credit. Întrebarile sunt : Daca el nu este de găsit, eu pot scoate apartamentul de sub ipoteca?
Daca nu a participat cu nimic la plata ratelor și nici a ceea ce tine de apartament mai are vreun drept la imobil?
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: laura1964 , utilizator 11:53, 12 Februarie 2024
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceți partajul, notarial sau pe calea instantei de judecata și sa solicitati ca imobilului și creditul, sa va fie atribuite dvs.
Pana atunci, legal, fostul soțul are dreptul la 50% din apartament.
Contactați un avocat sa va explice in detaliu situatia juridica în care va aflati și riscurile la care va expuneți stand în pasivitate.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2024
Avocat Neagu Elena, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua!
Pentru a va clarifica situația apartamentului respectiv, inclusiv radierea ipotecii, trebuie să faceți cu fostul soț partajul.
Cum fostul soț nu este de găsit, va trebui să îl chemați în judecată și să probați că Dvs ați contribuit în mare parte la achitarea creditului ipotecar și să solicitați atribuirea către dvs.a imobilului respectiv cu plata unei mici sulte către fostul soț.
Partajul fiind un litigiu destul de dificil va recomand să apelați la serviciile unui avocat care să va reprezinte într-un astfel de proces.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati platit ratele la creditul unde titular era fostul sot pe contul lui cu numele dumneavoastra, sau ati preluat contul de la banca? Daca da ,si daca nu este de gasit, cred ca un avocat va poate ajuta in acest caz .
Am plătit pe contul lui cu numele meu,.

laura1964 a scris:

Ati platit ratele la creditul unde titular era fostul sot pe contul lui cu numele dumneavoastra, sau ati preluat contul de la banca? Daca da ,si daca nu este de gasit, cred ca un avocat va poate ajuta in acest caz .

Același răspuns! Cereți partajul în instanță!

Alte discuții în legătură

Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Cum se dasfasoara partajul unui imobil cu credit Aaaabb Aaaabb Buna seara, casatorit in 2007 si divorțat in 2011, cu copii minori, fata la mine baiatul la ea.Dupa divort ea a plecat in strainatate.Dupa casatorie tot in ... (vezi toată discuția)