avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1193 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Proprietate comuna
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Proprietate comuna

Buna ziua, in asociatia noastra de proprietari avem urmatoarea problema: Presedintele de bloc vrea sa" desparta " blocul in doua, adica blocul are doua scari si vrea sa se desprinda cu o noua asociatie de bloc, fiecare scara sa fie cu treaba ei, dar blocul prin constructia lui are luminoar si trecere ( palier)pe la fiecare etaj dintr-o scara in alta, iar presedintele de bloc doreste inchiderea (bararea) trecerilor cu tabla,sa nu se mai treaca dintr-o parte in alta,iar intrarile sa fie separate, DAR prin aceasta masura nu se incalca legea prin punerea in primejdie a vietii si integritatii corporale a persoanelor (proprietari) in caz de dezastre naturare ( cutremure , incendii) cand trebuie sa te salvezi trecand dintr-o scara in alta prin trecerile de la fiecare etaj? daca blocul asa a fost facut din constructie nu este normal sa ramana asa? Presedintele de bloc si cativa proprietari vor cu orice masura sa "desparta" blocul in doua.Dar conf.Legii 230/2007 nu trebuie sa aiba aprobarea intregului bloc (a celor doua scari) sau doar a unei scari? numai trebuie sa aiba aprobarea ISU (Inspectoratul situatiilor de urgenta) si a Inspectoratul de Stat in Constructii? si a Primariei de sector? Ei nu se gandesc ca in primul rand ,prin aceasta masura absurda se pun in pericol vietile noastre a tuturor in caz de un posibil cutremur (blocul are 25 de ani) si a unui incendiu . Si nu se mai incalca dreptul la libera circulatie prin proprietatea comuna? daca se restrictioneaza trecerea dintr-o scara in alta? exista posibilitatea de reusita a acestor inconstienti? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:31, 2 Februarie 2010
Opinia mea este ca presedintele dvs. nu are ce face... Am inteles ca sunteti o as. prop., un bloc, doua scari. Ce poate fi mai frumos si mai elegant? Desigur un bloc cu o scara, dar in AG ati discutat avantajele si mai ales dezavantajele separarii?
Pai acum, oricum cred ca fiecare scara are contoare de bransament separate (sau poate nu), oricum activitatea unui bloc cu doua scari se poate gestiona in conditii optime si cu costuri mult mai reduse decat daca v-ati separa (doua conduceri, doi administratori, etc).
Deci dintr-un anumit punct de vedere ar fi sa zicem un avantaj al separarii in sensul simplificarii operatiunilor de gestionare, in schimb vor creste considerabil opeatiunile de administrare. Nu insist, insa va dau dreptate cu privire la neblocarea acelor luminatoare. Nu cred ca se mai "baga" cineva in deciziile pe care trebuie sa le luati cu privire la orice problema organizatorica din cadrul as. prop. Poate lamuriti proprietarii din ambele scari sa opteze pentru functionarea as. prop. in actualele conditii. Daca cele doua scari nu sunt contorizate separat si de aici pleaca problema, puteti face demersurile separarii de masura, chiar cu furnizorii dvs.
Inca o data, accesul la libera circulatie intre cele doua scari va apartine, cu toate ca puteti cere si ajutorul ISU daca nu va intelegeti. Mare pacat ca multi dintre presedintii de as. prop. nu se gandesc si la lucruri mai bune...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cutremur efecte asupra retelei de gaz aferenta centralelor individuale gambette gambette Avand in vedere ca partea cea mai solicitata a unei cladiri cu mai multe etaje in cazul unui cutremur este cea a scarilor, palierelor de etaj iar coloanele de ... (vezi toată discuția)
Buna seara.ma numesc petre stau intr-un bloc cu 2 etaje,eu stau ... PETRE17 PETRE17 Buna seara.Ma numesc PETRE stau intr-un bloc cu 2 etaje,eu stau la etajul 2 iar un vecin de la aceeasi scara de la parter la el in apartament a spart peretele ... (vezi toată discuția)
Montare de pereti despartitori fara autorizatie de constructie pe casa scarii. S_M S_M Buna ziua, locuiesc intr-un bloc de 4 etaje iar fiecare etaj are cate 5 apartamente pe palier(3 in partea dreapta si doua in partea stanga). Proprietarii care ... (vezi toată discuția)