avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi

Joi, 8 mai, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, sunt cadru didactic pensionat, angajat cu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, sunt cadru didactic pensionat, angajat cu CIM pe perioada ...

Buna ziua, sunt cadru didactic pensionat, angajat cu CIM pe perioada determinata cu 0,8 normă de predare. La rugămintea dl.director am acceptat si dirigenție. În ordinul 4827/30.08.2018, la art.9, alin(2) este arătat modul de calcul al tarifului la PO și sporurile aplicabile la salariul de bază(intr-adevăr, dirigenția nu apare).
Totuși, ulterior, acest ordin se modifica prin ordinul 5415/5.11.2018 și anume se introduce la art.9, un nou aliniat,(4) care permite aplicarea sporului de 10% si in cazul CIM(determinat) cu conditia ca timpul partial sa fie cel puțin jumătate normă de bază. Intrebarea mea este de ce EDUSAL nu calculează acest spor atâta timp cât condițiile alin(4) sunt îndeplinite? (m-ar interesa baza legală!!!)
Intrebarea ar putea fi completată și cu......de ce exista discriminare in ceea ce priveste plata sporului de dirigenție intre profesori?
Vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: ileana58 , utilizator 14:48, 8 Februarie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
EDUSAL este o aplicatie .. de ce nu calculeaza? ... intrebati pe cei care au comandat/achizionat aceasta aplicatie .

Puteti sa va adresati fie ISJ , fie Ministerului Educatiei in acest sens.
Buna ziua, multumesc ptr răspuns......am intenția de a mă adresa ISJ/ME...... doar că întrebarea mea (mai corect formulată) era daca exista o bază legală care să limiteze aplicarea art.9, alin.(4) pentru CIM(determinat) și timp parțial, pentru profesor pensionat. M-aș bucura mult dacă aș primi un răspuns sub acest aspect. O zi frumoasă.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din cate am citit, nu exista o limitare un aplicarea lui..insa cel mai bun raspuns il puteti obtine de la cele doua institutii de mai sus.
Va multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Profesorii pensionati..... atena52 atena52 Un profesor ,pensionar ,angajat prin plata cu ora,care primeste dirigentia unei clase ,poate fi platit ? Stiu ca ,orice munca desfasurata ,este platita ... (vezi toată discuția)
Spor vechime invatamant luciffere luciffere Mama mea s-a angajat in invatamant incepand cu 01.09.1976. Intre 01.09.1976 si 01.09.1990 a lucrat ca profesor la o scoala ajutataoare din Filiasi, dupa ... (vezi toată discuția)
Plata cu ora directori LUMI1971 LUMI1971 Vin cu o intrebare legata de plata cu ora directori scoala, care nu-si gaseste raspuns pe nici un forum... Este normal ca un director degrevat conform ... (vezi toată discuția)