Buna ziua
Am un copil minor cu grad de handicap 2( accentuat) si vreau sa stiu daca conform art.28 din L 448/2006,eu si sotia fiind reprezentanti legali,eu detin autoturism,avem dreptul de scutire plata rovinieta pentru autoturism?
Persoane scutite sa plateasca rovinieta sunt:
- persoanele cu handicap detinatoare de autovehicule adaptate, care au inscris in cartea de identitate sau certificatul de inmatriculare al autovehiculului modul de adaptare a autoturismului;
- asistentii personali ai persoanelor cu handicap grav, pentru autovehiculul proprietate personala neadaptat;
- insotitorii persoanelor adulte cu handicap grav, pentru autovehiculul proprietate personala neadaptat;
- persoanele cu handicap grav, care au si calitatea de pensionari de invaliditate si care beneficiaza de plata pentru insotitor de la Casa Judeteana de Pensii;
- asistentii maternali care au in ingrijire copii cu handicap, pentru autovehiculul proprietate personala al asistentului maternal;
- parintii copiiilor cu handicap, pentru autovehiculul proprietate personala neadaptat;
Actele necesare pentru scutirea de la plata rovinieta.
Pentru a putea obtine o rovinieta gratuit, toate persoanele ce se incadreaza in prevederile de la art. 28 din Legea 448/2006, trebuie sa depuna la primaria din localitatea de domiciliu sau resedinta, sau la Directia generala de asistenta sociala si protectia copilului judeteana urmatoarele acte:
1. Pentru obtinerea rovinietei gratuite automobilul trebuie sa fie detinut de persoane cu handicap si adaptat handicapului.
- cerere persoanei cu dizabilitati detinatoare de autoturism prin care solicita eliberarea rovinietei (
- certificatul de incadrare in grad de handicap ;
- copie a actului de indentitate a persoanei cu dizabilitati;
- copie de pe certificatul de inmatriculare sau cartea de indentitate a autoturismului
2.Pentru asistentul personal .
- cererea asistentului personal al persoanei cu dizabilitati detinator de autoturism, prin care solicita eliberarea rovinietei
-documentul din care sa reiasa calitatea de asistent personal al persoanei cu dizabilitati (contractul individual de munca)
-documentul care atesta incadrarea in grad de handicapt a persoanei pe care o asista
-copie a actului de indentitate a asistentului personal
-copie a certificatului de inmatriculare sau a cartii de indentitate a autoturismului detinut de asistentul personal
3.Pentru persoanele care insotesc persoane cu dizabilitati cu grad grav .
-cererea persoanei care insoteste persoana cu dizabilitati gradul grav si declaratia pe propria raspundere din care sa rezulte numele persoanei cu dizabilitati pe care o insoteste
-documentul din care sa reiasa calitatea de insotitor al persoanei adulte sau minorului cu dizabilitati gradul grav (declarati model tip);
-documentul care atesta incadrarea in gradul de handicap grav a persoanei pe care o insoteste;
-copie a actului de indentitate a insotitorului;
-copie a certificatului de inmatriculare sau a cartii de indentitate a autoturismului detinut de insotitor .
Se recomanda ca odata cu depunerea cereri de eliberarea a rovinietei sa se depuna si actele pentru obtinerea cardului de parcare. Sunt aceleasi acte, trebuie in plus si 2 poze tip buletin. Cardul are valabilitate pe intreg teritoriul UE.
Detalii in legea 448/2006 republicata, art 65, pct 1, 2, 3, 4
Amenda rovinieta
mona m
buna am fost filmat de o camera de la cndar pt. rovigneta mentionez ca am masina adpata persoanelor cu handicap si am certificat valabil de handicap grav, care ... (vezi toată discuția)