avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1011 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum se obtine stampila de inginer de instalatii? Am ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum se obtine stampila de inginer de instalatii? Am absolvit ...

Cum se obtine stampila de inginer de instalatii?
Am absolvit Facultatea de Instalatii in 2018. Nu am lucrat in domeniu in ultimii 6 ani. Vreau sa imi fac casa anul viitor si sa imi fac proiectul de instalatii (incalzire, sanitare, electrice si ventilatii).
Trebuie sa ma inscriu undeva? Imi trebuie atestate si autorizatii suplimentare? Am scris la secretariatul facultatii si am primit urmatorul raspuns:
"Secretariatul FII va dat detalii legate de partea de scolarizare. Cel mai bine luati legatura cu indrumatorul de diploma pe care l-ati avut."
Vad ca au ramas la fel de saritori si folositori ca pe vremea cand eram student. De indrumatorul de diploma nu stiu cum sa mai dau. Poate ca s-a pensionat. Chiar daca il gasesc parca mi-e rusine sa ma duc peste el dupa 6 ani.
Pot sa obtin stampila si sa fac proiect in calitate de persoana fizica daca imi fac mie proiectul si nu imi cer bani? Trebuie sa fac PFA? Mai ma gandesc sa profesez daca ce fac acum nu mai merge bine. Am lucrat in facultate ca desenator tehnic si a fost OK.
Eu nu am facut si master-ul. M-am uitat pe suplimentul la diploma si la sectiunea 4.2 "Competente asigurate prin programul de studii", la punctul 3 scrie "Conceperea si proiectarea tehnologica si economica a sistemelor de instalatii de complexitate redusa". Cand eram student ni s-a spus ca spre deosebire de inginerii din ciclul de 5 ani, cei pe sistem Bologna de 4 ani nu sunt ingineri cu drepturi depline. Mai trebuia facut masteratul pentru drepturi depline. Ati putea sa imi spuneti ce legi definesc complexitatea redusa si necesitatea de a obtine autorizatii pentru diferite activitati (ca instalatiile electrice).
M-am uitat pe internat la model de stampila si are un numar pe el. Presupun ca e o serie. De unde se obtine?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 12:15, 9 Februarie 2024
Intrebati aici
[ link extern ]
Gasiti Regulamentul de autorizare aici: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordin 539/2013 doriacristina doriacristina Precizarile ANAF in legatura cu Ordinul 539/2013 (referitor la scutirea de impozit acordata programatorilor) spun, printre altele ca: c) angajatul trebuie ... (vezi toată discuția)
Studii universitare de lungã sau de scurtã duratã flodac flodac Bună ziua! Vă rog să mă lămuriți În anul 2008 am absolvit cu examen de licență cursurile de 4 ani (I.D.) ale Facultății de ... (vezi toată discuția)
Studii de master finantate de la bugetul de stat si bursa de studiu Elenauj Elenauj Buna ziua! Sunt absolventa a facultatii de farmacie durata de studii 5 ani (pe diploma de licenta precizeaza ciclul 1 de studii de licenta comasat cu ciclul 2 ... (vezi toată discuția)