avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Plăcute de inmatriculare reținute, culoare auto ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Plăcute de inmatriculare reținute, culoare auto diferita în ...

Plăcute de inmatriculare reținute, culoare auto diferita în talon.

Va salut!
Am schimbat culoarea mașinii, însă nu m-am dus și la RAR sa o trec în talon! Recunosc este vina mea.
Însă, am fost oprit de către un echipaj de politie și mi s-a reținut talonul și placutele de inmatriculare, cu dovada fără drept de circulație.
Ca au reținut talonul, înțeleg, dar placutele de ce mi le-au reținut? Eram și în concediu, am venit cu mașina pe platforma acasă. De ce nu mi-au reținut doar talonul?
Placutele de inmatriculare mi le-au reținut se pare în baza art 112, alin 1, lit p din OUG 195/2002, care spune " datele din certificatul de înmatriculare sau de înregistrare nu concordă cu caracteristicile tehnice ale vehiculului".... 
Pai, întreb eu, culoarea mașinii este considerata o "caracteristica tehnica a vehiculului" ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Februarie 2024
mradrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 09:01, 12 Februarie 2024
Am vreo șansă de câștig dacă fac contestație la procesul-verbal, pentru faptul ca mi s-au reținut și placutele de inmatriculare?
da. e înscrisă in talon, e caracteristică tehnica
mradrian a scris:
Pai, întreb eu, culoarea mașinii este considerata o "caracteristica tehnica a vehiculului" ?

Nu.
Dar tu ești liber să contești!
Până primești primul termen ajungi în vară, până primești hotărârea, ieși la pensie.
În tot acest timp nu poți circula cu mașina fără consecințe serioase, cheltui timp, bani, nervi.
Cheia e la tine...

mradrian a scris:

Am vreo șansă de câștig dacă fac contestație la procesul-verbal, pentru faptul ca mi s-au reținut și placutele de inmatriculare?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reținere talon pt caroserie deteriorata Alina Tudose 1 Alina Tudose 1 Bună dimineața, Am rămas fără talon din cauza unor “elemente de caroserie vizibil corodate”., fapta prevăzută la Art. 99/1/18 din OUG ... (vezi toată discuția)
Culoare trecuta gresit in talon b67dec b67dec Buna ziua ,azi am fost oprit de un echipaj de Politie in zona Aeroportului Otopeni si in urma controlului efectuat de catre agent s-a constatat ca ,culoarea in ... (vezi toată discuția)
Legislatie rutiera anton39 anton39 Buna ziua; Doresc sa schimb o parte din culoarea masinii si de acea doresc sa stiu in ce proportie trebuie sa pstrez culoarea trecuta in talonul masinii( exp; ... (vezi toată discuția)