andreiv78 a scris:
... Aceasta l-a determinat pe polițist să considere că datoria lui s-a încheiat și a declarat închisă acțiunea demarată în urma plângerii. ...
Da, discutia in speta dvs este ampla, chiar foarte ampla, desi poate interesul nu este pe masura discutiei.
Bun, hai sa spunem, o discutie de principiu.
De unde ati tras dvs concluzia ca politistul a considerat ca datoria lui s-a incheiat?
Ati primit o hartie? O clasare, ceva? Sau cum ati tras concluzia aceasta?
Ce obligatii are politistul? Are acele obligatii general valabile, si anume sa instrumenteze cazul dvs la fel ca si alte cazuri? Si, sa administraze probele necesare si utile, propuse sau din oficiu, pentru identificarea autorilor si tragerea la raspundere penala. Suna a limbaj de lemn, dar astea sunt „obligatiile”.
Insa, este foarte posibil ca, cel care s-a dus sa solicite inregistrarea video de la proprietarul camerei sa nu fie persoana care instrumenteaza dosarul/politistul judiciarist.
Nu va mai intreb de ce, sau pe ce, anume va bazati cand supuneti ca cele declarate de proprietarul camerei video nu sunt adevarate. Da, poate ca acea persoana minte, poate ca nu vrea sa dea imaginile, sau poate chiar cele spuse sunt adevarate ... Aveti vreo dovada in sens contrar? Daca da, atunci uzitati de ea ...
In supravegherea oricarui dosar penal, se afla un procuror. Deci, dvs puteti formula o cerere de probatorii sau chiar o plangere impotriva politistului, care va fi analizata si solutionata de catre procurorul de caz. Vedeti ce iese.
Sunt situatii in care nu se pot administra probe, da exista si astfel de situatii. (din pacate)
Ca sa fie „ridicat sistemul si analizat cum vreti dvs”, gen perchezitie informatica, este cam mult in opinia mea, si nu cred ca vi se va incuviinta o astfel de cerere. Sau poate ca da. In fine discutia este larga, dupa cum v-am spus de la inceput.
Ca fapt divers. Cate zile de ingrijiri medicale ati avut ? Camera pe casca, dvs nu ati avut ?