avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 308 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... dreptul de semnatura in cadrul unei firme
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

dreptul de semnatura in cadrul unei firme

Exista vreo posibilitate legala ca semnatura mea (ca si administrator) sa fie utilizata de o alta pesoana din firma, imputernicita de mine, prin aplicarea unei stampile care imita semnatura mea (deci nu este o semnatura olografa !) ? Daca aceasta abordare nu este corecta si totusi am utilizat-o, care sunt rigorile legii ? Multumesc pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: curier , utilizator 14:48, 5 Februarie 2010
Nu este legal ca o alta persoana sa semneze cu semnatura dvs. Se numeste fals in acte si se pedepseste de legea penala. Poate fi imputernicita o persoa
Scuze de intrerupere. Poate fi imputernicita de catre dvs. o alta persoana care sa semneze actele firmei, dar cu numele si semnatura acesteia, nu a dvs.
multumesc pentru raspuns. trebuie sa fac cateva clarificare pentru a fi foarte clara situatia: persoana a carei semnatura este folosita (printr-o parafa cu semnatura acesteia) nu va contesta acea semnatura pentru ca a fost de acord cu utilizarea acelei parafe. intrebarea este daca o astfel de semnatura (cu parafa si nu olografa) este legala cand se utilizeaza pe contractele firmei, declaratii notariale, hotarari AGA etc.

cred ca am fost clar, multumesc pentru rabdare
Intotdeuana trebuie sa existe un act original semnat de cel care are drept de semnatura si angajeaza entitatea juridica in relatiile cu tertii.
Pe copiile acelor acte care au fost semnate si care trebuie comunicate in interiorul entitatii, poate fi aplicata acea stampila cu semnatura.
Niciunul din actele pe care le-ai invocat, in original, nu pot fi semnate cu acea stampila.
La notar nici nu mai vorbim. Nu autentifica actul daca acesta nu este semnat personal, in fata lui,de cel care trebuie sa semneze
multumesc pentru raspuns, dar: am dovada ca astfel de acte au fost semnate in maniera descrisa, mai mult exista si act semnat in fata avocatului (dupa cum atesta chiar avocatul !) dar pe care se poate demonsatra ca nu exista semnatura olografa ci semnatura facuta cu o stampila (care prin aplicare imprima semnatura acelei persoane). trebuie sa mentionez ca persoana in cauza (persoana careia ii apartine semnatura) nu va contesta cu siguranta acest lucru. Deci, care este concluzia ?

multumesc mult pentru sprijin

Alte discuții în legătură

Legalitatea semnaturii pe documente ale societatii curier curier imi cer scuze pentru termenii folositi (ca nespecialist). este vorba de anumite documente semnate in cadrul unui srl (contracte, corespondenta, chiar si ... (vezi toată discuția)
Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
Membrii fondatorii persoane din strainatate? eudia eudia ONG-ul pe care doresc sa-l infiintez va avea ca membrii fondatori 2 cetateni romani care traiesc in Austria si respectiv Luxemburg. Este in regula daca vom ... (vezi toată discuția)