De fapt nu exista o semnatura olografa ci o stampila cu reprezentarea unei semnaturi. Legislatia din Romania nu reglementeaza acest caz de semnare a documentelor, semnatura olografa fiind obligatorie pentru validarea documentului iar regimul aplicarii stampilei/parafei fiind reglementata de OG 17/2015, nefiind obligatorie pe langa semnatura de pe declaratii, cereri, contracte sau orice alte documente sau inscrisuri, emise de catre persoane fizice, persoane juridice de drept privat (ex: societatile commerciale), precum si de catre entitati fara personalitate juridica. Semnarea documentelor se face prin semnatura olografa care difera de fiecare data, nici o semnatura nu poate fi identica cu alta decat daca este falsa.
Daca exista o imputernicire pentru semnarea unui document, mandatarul va semna olograf cu semnatura sa in locul si pe seama mandantului (dar nu cu aplicarea unei stampile cu semnatura mandantului).
Intradevar, a existat in urma cu ceva ani o propunere pentru reglementarea acestei situatii iar printr-o adresa cu nr. 5/5914/05.09.2006 emisa de Guvernul României, cabinetul Primului-ministru, se arată că aplicarea ștampilei cu semnătură, cu acordul și împuternicirea expresă a demnitarului, este o practică pe care legea nu o interzice", propunere legislativă ce nu a devenit act normativ..
Prin urmare, practica institutiilor publice, Primarii, Consilii locale, Prefecturi, cabinet al Primului Ministru , in Ministere, etc., sunt folosite astfel de stampile cu semnatura, fiind acceptata aceasta modalitate de semnare a documentelor avand in vedere volumul mare de acte, documente ce necesita semnatura sefului. In acest caz, este legala utilizarea stampilei reprezentand copia semnaturii olografe., ca o cutuma in aceasta sfera institutionala.