avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Act aditional modificare statut asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Act aditional modificare statut asociatie sportiva

Buna ziua, la modificarea statutului unei asociatii de club sportiv s-a facut o hotarare si un act aditional ce urmeaza a fi autentificat. Intrebarea mea este: hotararea si actul aditional trebuie sa poarte si stampila asociatiei sau sunt de ajuns semnaturile asociatilor fara stampila?
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:32, 15 Octombrie 2014
Cerinta amprenei stampilei persoanei juridice nu mai figureaza ca o cerinta generala, e mai mult o cutuma ( cu exceptia unor categorii specifice de acte, unde norme legale speciale prevad expres aplicarea stampilei). Un act al unui ONG e perfect valabil ca act sub sembatura privata cu semnatura olografa a reprezentantului legal, juridic de fapt nu aduce nimic in plus aplicrea stampilei, dupa cum aplicarea stampilei nu poate compensa faptul ca cel care a semnat actul nu avea calitatea necesara si a utilizat abuziv stampila.... Prin urmare nu vad niciun impediment in atestarea avocatiala sau autentificarea notariala a unui act al unui ONG daca are doar semnatura / semnaturi olografe dar nu si amprenta stampilei organizatiei. Cine pretinde altfel, sa indice temeiul legal, ca eu nu stiu sa existe....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
Denumire / nume asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Denumire / Nume asociatie Stiti cumva care este procedura de schimbare a numelui unei asociatii ? Este complicata? Merita? Sau e mai usoara infiintarea unei ... (vezi toată discuția)