Buna ziua, la modificarea statutului unei asociatii de club sportiv s-a facut o hotarare si un act aditional ce urmeaza a fi autentificat. Intrebarea mea este: hotararea si actul aditional trebuie sa poarte si stampila asociatiei sau sunt de ajuns semnaturile asociatilor fara stampila?
Cerinta amprenei stampilei persoanei juridice nu mai figureaza ca o cerinta generala, e mai mult o cutuma ( cu exceptia unor categorii specifice de acte, unde norme legale speciale prevad expres aplicarea stampilei). Un act al unui ONG e perfect valabil ca act sub sembatura privata cu semnatura olografa a reprezentantului legal, juridic de fapt nu aduce nimic in plus aplicrea stampilei, dupa cum aplicarea stampilei nu poate compensa faptul ca cel care a semnat actul nu avea calitatea necesara si a utilizat abuziv stampila.... Prin urmare nu vad niciun impediment in atestarea avocatiala sau autentificarea notariala a unui act al unui ONG daca are doar semnatura / semnaturi olografe dar nu si amprenta stampilei organizatiei. Cine pretinde altfel, sa indice temeiul legal, ca eu nu stiu sa existe....