avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Act aditional modificare statut asociatie sportiva
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Act aditional modificare statut asociatie sportiva

Buna ziua, la modificarea statutului unei asociatii de club sportiv s-a facut o hotarare si un act aditional ce urmeaza a fi autentificat. Intrebarea mea este: hotararea si actul aditional trebuie sa poarte si stampila asociatiei sau sunt de ajuns semnaturile asociatilor fara stampila?
Ultima modificare: Luni, 13 Octombrie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 20:32, 15 Octombrie 2014
Cerinta amprenei stampilei persoanei juridice nu mai figureaza ca o cerinta generala, e mai mult o cutuma ( cu exceptia unor categorii specifice de acte, unde norme legale speciale prevad expres aplicarea stampilei). Un act al unui ONG e perfect valabil ca act sub sembatura privata cu semnatura olografa a reprezentantului legal, juridic de fapt nu aduce nimic in plus aplicrea stampilei, dupa cum aplicarea stampilei nu poate compensa faptul ca cel care a semnat actul nu avea calitatea necesara si a utilizat abuziv stampila.... Prin urmare nu vad niciun impediment in atestarea avocatiala sau autentificarea notariala a unui act al unui ONG daca are doar semnatura / semnaturi olografe dar nu si amprenta stampilei organizatiei. Cine pretinde altfel, sa indice temeiul legal, ca eu nu stiu sa existe....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este opozabila semnatura aplicata cu stampila? Oceania Oceania Poate un mandatar imputernicit prin procura notariala sa intocmeasca acte in numele mandantului si sa foloseasca o stampila cu semnatura? Este legala folosirea ... (vezi toată discuția)
Onorariu infiintare asociatie non-profit matei23s matei23s Vreau sa infiintez o asociatie non-profit si m-ar interesa care sunt onorariile cerute de avocati sau de persoana la care apelezi pentru consultanta si pentru ... (vezi toată discuția)
Denumire / nume asociatie Adrianro2019 Adrianro2019 Denumire / Nume asociatie Stiti cumva care este procedura de schimbare a numelui unei asociatii ? Este complicata? Merita? Sau e mai usoara infiintarea unei ... (vezi toată discuția)