Solicitati o rezervare de denumire, organizati o adunare generala prin care aprobati schimbarea denumirii, mergeti la un notar public si incheiati un act aditional la actul constitutiv si/sau statut pe care il depuneti apoi la judecatorie.
radumititean
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Modificarea de denumire necesita obtinerea de la MInisterul Justitiei a dovezii disponibilitatii denumirii noi dorite, la fel cum s-a obtinut la infiintarea asociatiei, si apoi se face procedura obisnuita de modificare de Statut, prin judecatorie, care seamana cu cea de infiintare - cerere pe formularul-tip de solicitare incuviintare modificare acte constitutive prevazut in anexele la Ordinul MJ 954/2000, acea dovada de la MJ, taxa judiciara de timbru de 100 lei, extras de proces-verbal sedinta AG care a aprobat modificarea sau intregul PV in copie, forma actualizata de Statut - aceste acte pot fi acum si sub semnatura privata.....
Daca actul initial a fost intocmit in forma autentica, opinia mea este ca orice act de modificare a acestuia trebuie intocmit tot in forma autentica.
Daca pentru asociatie a fost incheiat, sub vechea reglemantare, atat statut cat si act constitutiv, in ambele acte figurand vechea denumire, acum ambele acte trebuie modificate.
Din moment ce legea a eliminat conceptul de Act Constitutiv, e normal sa dispara si la organizatiile existente, altfel vom avea peste decenii tot felul de structuri de acte in functie de care cand s-a infiintat. Faptul ca nu s-a stabilit un termen pentru alinierea actelor la noul cadru legal nu inseamna ca nu trebuie. Si OG 26 / 2000 cand a intrat in vigoare nu a dat un termen ONG care erau infiintate pe Legea 21 / 1924 sa isi modifice actele in concordanta cu OG 26 / 2000. Ar insemna asta ca cele infiintate inainte de 2000 ar trebui sa aiba si acum actele in concordanta cu prevederile Legii 21 / 1924???? Cat despre forma actului - vointa legiuitorului este clara - a eliminat cerinta atestarii avocatiale sau autentificarii notariale, asa cum cu ani in urma a eliminat aceasta cerinta pentru societatile functionand pe Legea 31/ 1990. Cred ca nu e cazul sa tin aici un curs de aplicare in timp a legii si de rezolvarea conflictelor temporale de acte normative - dar ar trebui sa fie si celor fara pregatire juridica clar ca nu e normala ideea ca la un moment dat sa ai diverse categorii de organizatii cu aceeasi forma juridica dar cu moduri diferite de structura si forma a actelor in functie de data constituirii - adica unii sa poata sa isi faca actualizarile ca inscris sub semnatura privata si altii pt ca sunt infiintati acum trei decenii sa trebuiasca pentru vecie sa isi autentifice notarial orice modificare...... sau sa ramana cu 'act constitutiv:" si peste decenii pt ca la vremea infiintarii lor asa zicea legislatia de atunci.... e ridicol