avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Aceeasi conducere pentru ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Aceeasi conducere pentru ONG

Un ONG a fost infiintat acum 2 ani si s-a specificat in statut ca se alege conducerea cu un mandat de 2 ani. Daca acum se alege aceeasi conducere, mai este nevoie de alte formalitati in afara de Procesul Verbal de la Adunarea Generala?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 15:38, 23 Ianuarie 2014
Da, il inregistrati la judecatorie pentru a respecta prevederile statutului si a actului constitutiv. Atasati si tabelul cu membrii ong si semnaturile celor prezenti la adunarea generala.
orice modificare, inclusiv prelungirea mandatului membrilor CD, daca actul constitutiv prevede o atare posibilitate si nu limiteaza numarul de mandate, se inregistreaza la Judecatoria unde ONG-ul isi are sediul, pentru a se mentiona in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor.
Inteleg ca in acest caz Procesul Verbal de la Adunarea Generala trebuie atestat notarial. Notarul trebuie sa fie prezent la Adunarea Generala sau e suficient ca membrul desemnat sa se duca la notar cu Procesul Verbal semnat de membrii prezenti Adunarea Generala?
La asociatii nu e nevoie de autentificare notariala, ajunge atestarea avocatiala. La avocat se va duce membrul desemnat prin PV-ul AG si va semna in fata avocatuli procesul-verbal sau extrasul de PV si eventualele alte acte ex. acte modificatoare de Statut sau Act Constitutiv sau forme actualizate a acestora adoptate de AG. In practica acel PV sau extras de PV se semneaza de mai multe persoane, sau chiar de toti participantii la AG, ca act sub semnatura privata, si apoi cel sau cei desemnati pentru efectuarea procedurilor de operare in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor mai semneaza o data in fata avocatului, acesta atestand doar semnaturile lor.... Doar la infiintare ar trebui toti fondatorii sa semneze in fata avocatului. Se pare ca exista si instante care dau interpretari mai extreme, de genul ca se mearga la avocat toti participantii la AG sau toti cei care conform statutului trebuie sa semneze acel PV ( de exemplu la asociatii cu numar mare de membri, unde tehnic e chiar imposibil sa semneze toti participantii un PV)
Cat despre realegerea actualilor membri CD / prelungire mandat actuale organe, asa cum s-a mentionat, trebuie urmata procedura statutara de alegeri daca mandatul acelor organe a expirat chair daca exista neoficial decizia de a le prelungi mandatul, pentru ca nerespectarea procedurilor statutare face anulabila decizia si deci vulnerabilizeaza pozitia acelor organe de conducere sau control.

Alte discuții în legătură

Schimbare consiliul director intr-un ong Dan012345 Dan012345 Buna ziua, Dorim schimbarea presedintelui unei Asociatii (nu este asociatie de proprietari ci ong). El este numit in Actulul Constitutiv si in Statut. In ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director Lumi_Elena Lumi_Elena Bună ziua, Vă rog să mă ajutaţi in următoarea situaţie. Un ong infiintat in 2015 are 3 membri fondatori. Tot ei au constituit si consiliul director, ... (vezi toată discuția)
Semnatari adunare generalã a unei ong teodora2014 teodora2014 Cine trebuie să semneze procesul verbal şi hotărîrea întocmite cu ocazia unei Adunări Generale de dare seamă şi alegeri (alegerea noilor membri ai ... (vezi toată discuția)