Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor.
Autentificarea acestor documente ce presupune?
Este considerat autentic un statut /act constitutiv pe care il printez si il semneaza membri asociatiei, sau judecatoria trebuia sa imi elibereze statutul si act constitutiv cu timbre si alte elemente??? eu am primit de la avocat o copie a statutului semnat de membri pe care a scris avocatul ca este in conformitate cu art.3, alin.1 din legea 51/1995, dar este in COPIE. Este in regula?
Actul constitutiv si statutul unei asociatii nu e obligatoriu a fi autentificat, e suficient ca acesta sa aiba data certa sau sa fie atestat de avocat sau notar. Acest lucru presupune ca asociatii sa semneze actul constitutiv sau statutul in fata unui notar sau avocat, si vi se va elibera in original aceste acte care vor trebui depuse la judecatoria in procedura de infiintare.
Potrivit art. 6 din OUG 26/2000, În vederea dobândirii personalităţii juridice, membrii asociaţi încheie actul constitutiv şi statutul asociaţiei, în formă autentică sau atestată de avocat. . Forma autentica se obtine prin autentificarea inscrisului de catre notar. Dar se poate ca actele sa fie autentificate si de catre un avocat. Optiunea va apartine.
Statutul a fost autentificat de avocat dar mie mi-a dat o copie xerox dupa statut. Are vreo valoare aceasta copie? Folosesc aceasta copie pentru cazurile unde mi se cere sau printez din nou statutul, il semnam, si mergem cu el la Notar sau avocat pentru autentificare?
Intreb acest lucru pentru ca avem cateva proiecte ce ne cer statut si act constitutiv autentificat.
Autentificarea de catre avocat presupune faptic aplicarea unei stampile cuprinzand mentiunea de autentificare. Un exemplar al actului astfel autenticat trebuie sa vi-l remita avocatul in original, nu in copie xerox.
Infiintare asociatie
Albione
Buna ziua. Am si eu niste nelamurir:
Pentru a infiinta o asociatie, am incercat sa facem noi, membri principali, totul. si avem si toate actele necesare, ... (vezi toată discuția)