avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 811 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor

Buna ziua!

Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor.

Autentificarea acestor documente ce presupune?

Este considerat autentic un statut /act constitutiv pe care il printez si il semneaza membri asociatiei, sau judecatoria trebuia sa imi elibereze statutul si act constitutiv cu timbre si alte elemente??? eu am primit de la avocat o copie a statutului semnat de membri pe care a scris avocatul ca este in conformitate cu art.3, alin.1 din legea 51/1995, dar este in COPIE. Este in regula?

va multumesc!
Buna ziua,

Pun si eu o intrebare legata de acest subiect. Cate exemplare "in original" din fiecare act trebuie sa ateste avocatul? In ghidul de infiintare se spune de 5-6 exemplare in original care se depun toate in dosarul de la judecatorie. In cazul acesta, fiecare exemplar este taxat separat?
Avocatul atesta si notarul autentifica semnaturile date in fata lui, nu poate atesta / autentifica indirect ceva. La actele modificatoare Adunarea Generala desemneaza sau confirma care persoana sau persoane va face procedura, si avocatul sa notarul va atesta / autentifica doar semnatura sau semnaturile ACELEI persoane, chair daca PV e semnat de toti participantii la sedinta. Majoritatea instantelro accepta, cum e si firesc, la PV de AG la organizatii existente, in care se aproba modificari de acte constitutive, sa fie semnate doar de una sau cateva persoane sau sa fie semnate de toti participatii dar apoi atestate / autentificate semnaturile doar a uneia / unora, care mai semneaza o data in fata avocatului / notarului,,,, dar pentru infiintare, toate instantele cu care am lucrat au pretins in ultimii ani sa fie atestate ./ autentificate actele cu privire la toti fondatorii, deci toti au trenuit sa semneze in fata avocatului sau notarului. Nu stiu daca sunt instante care sa accepte alfel la infiintare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotararea adunarii generale gigif gigif Buna seara, Am depus la judecatorie urmatoarele inscrisuri doveditoare : 1.Proces - Verbal al ADUNARII GENERALE in 3 (trei) ... (vezi toată discuția)
Depunere dosar în instanță înființare asociație Daria B. Daria B. Actele care se depun în instanță trebuie atașate în original sau sunt acceptate și doar semnate și scanate de către toți membrii? Dosarul trebuie ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie Albione Albione Buna ziua. Am si eu niste nelamurir: Pentru a infiinta o asociatie, am incercat sa facem noi, membri principali, totul. si avem si toate actele necesare, ... (vezi toată discuția)