avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1037 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Depunere dosar în instanță înființare asociație
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Depunere dosar în instanță înființare asociație

Actele care se depun în instanță trebuie atașate în original sau sunt acceptate și doar semnate și scanate de către toți membrii?

Dosarul trebuie neapărat autentificat de un notar sau semnat de un avocat?
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 22:17, 25 Iunie 2018
Actul constitutiv si statutul pot sa fie certificate de avocat sau autentificate la notar.In general se solicita mai multe seturi de acte la depunere 1 sau 2 seturi originale un set certificat conform cu originalul .
Actul constitutiv şi statutul asociaţiei se depun în câte trei exemplare originale, autentificate de notar sau atestate de către un avocat şi o copie conformă cu originalul.
Celelalte acte se depun în câte un exemplar original şi două copii conforme cu originalul.
Unele judecatorii vor doar statutul si actul constitutiv in mai multe exemplare originale si copii, in rest accepta exemplar unic pentru alte acte ex,. dovada sediului, a patrominiului initial, al disponibilitatii denumirii, cazierele fiscale.... practica variaza de la o instanta la alta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)
Infiintare fundatie/asociatie caritabila costyilie costyilie Buna ziua, va rog sa-mi comunicati tipul documentelor necesare pentru infiintarea unei funatii/asociatii caritabile,si cadrul legal de desfasurare. mentionez ... (vezi toată discuția)
Statutul si actul constitutiv al ascociatiilor maneaciprian17 maneaciprian17 Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la statutul si actul constitutiv al asociatiilor. Autentificarea acestor documente ce presupune? Este ... (vezi toată discuția)