avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 645 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... infiintare fundatie/asociatie caritabila
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

infiintare fundatie/asociatie caritabila

Buna ziua, va rog sa-mi comunicati tipul documentelor necesare pentru infiintarea unei funatii/asociatii caritabile,si cadrul legal de desfasurare.
mentionez ca fundatia are obiectiv construirea unei biserici si ajutorarea persoanelor nevoiase.
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Andreea Loghin , Avocat 10:46, 29 Februarie 2016
Buna ziua! Activitatea asociatiilor si a fundatiilor este reglementata de OG 26/2000 cu modificarile ulterioare.
Actele necesare pentru constituire sunt: cererea catre Judecatoria din raza teritoriala unde se va infiinta asociația, motivata in fapt și in drept; dovada achitarii taxei judiciare de timbru in suma de 100 lei, dovada disponibilității denumirii, valabila ( este valabila timp de 6 luni, prin urmare recomnadarea mea, este ca de la momentul la care trimiteti cererea catre Serviciul Comunicare și Relatii Publice din cadrul Ministerului Justitiei, pentru a solicita aprobarea denumirii, să incepeti sa adunati si restul actelor necesare, pentru a va incadra in termenul de 6 luni); actul constitutic și statutul asociatiei autentificate ; dovada patrimoniului initial-respectiv cel putin un salariu minim brut pe economie, facuta printr-un extras de cont; dovada sediului asociatiei- contract comodat, inchiriere; certificatele de cazier fiscal ale membrilor fondatori; copie dupa cartea de identitate ale membrilor fondatori.
Actul constitutiv si statutul se depun in 3 exemplare originale autentificate de către un avocat sau notar si o copie conforma cu originalul, impreuna cu cererea, la Judecatorie.
Celelalte acte se depun in cate un exemplar original si doua copii conforme cu originalul.
Sub sanctiunea nulitatii absolute, actul constitutiv si statutul trebuie sa respecte prevederile din OG 26/2000

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie agnetha agnetha Buna seara, am o fetita bolnava care va necesita o operatie pe cord destul de costisitoare si as dori sa infiintez o asociatie non profit in scopul de a ... (vezi toată discuția)
Infiintare ong ioanina_dima ioanina_dima Buna ziua! Ma poate ajuta cineva cu un model de cerere de infiintare a unei asociatii? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cîte copii autentificate am nevoie? niksonmd niksonmd Am o mica neclaritate si cer un pic de ajutor, va rog: In momentul prezentarii la instanta judecatoreasca cite copii autentificate am nevoie de: - ... (vezi toată discuția)