avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am o condamnare cu supendae 2 ani pentru vatamare ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am o condamnare cu supendae 2 ani pentru vatamare corporala grava..rezultat ...

am o condamnare cu supendae 2 ani pentru vatamare corporala grava..rezultat dint-o situatie de autoaparare in care am dat un singur pumn ca sa ma apar .si tre a platesc undeva la 10 000 de euro pentru partea vatamata si vreo 6000 la spitale si cheltuieli judecatoresti .ce se intapla daca nu platesc sumele respective sau cele de 6000 de euro ..
Cel mai recent răspuns: Andreea Stancu , Avocat 08:26, 13 Februarie 2024
Art. 96. -
(1) Dacă pe parcursul termenului de supraveghere persoana supravegheată, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse ori stabilite de lege, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei.

(2) Dacă până la expirarea termenului de supraveghere persoana supravegheată nu îndeplineşte integral obligaţiile civile stabilite prin hotărâre, instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, afară de cazul în care persoana dovedeşte că nu a avut nicio posibilitate să le îndeplinească.

(3) Dacă pedeapsa amenzii care a însoţit pedeapsa închisorii în condiţiile art. 62 nu a fost executată şi a fost înlocuită cu pedeapsa închisorii potrivit art. 63 alin. (2) sau art. 64 alin. (5) şi alin. (6), instanţa revocă suspendarea şi dispune executarea pedepsei, la care se adaugă pedeapsa închisorii care a înlocuit amenda.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua - revocarea suspendării executării pedepsei Jugariu Jugariu O pedeapsa de 5 ani cu suspendarea sub supraveghere poate fi revocata? Mentionez .ca decizia este definitiva (vezi toată discuția)
Probatiune marinescu112233 marinescu112233 Buna,daca intr-o condamnare cu suspendare sub supravegere nu se achita prejudiciul in cauza se poate revoca suspendarea. (vezi toată discuția)
Risc sa fiu privat de libertate? MihaelaPostica MihaelaPostica Sunt in termen de probatiune pe 3 ani..o luna in urma am incalcat legea si mi-a fost deschis alt proces pe numele meu..risc sa fiu privat de libertate sau nu (vezi toată discuția)