avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea ...

Buna ziua,

Va rog frumos sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie:

- in luna ianuarie mi-am portat serviciile de telefonie mobila de la Orange la Digi; cei de la Digi m-au informat ca daca am terminale cumparate in rate va trebui sa achit complet contravaloarea acestora si apoi se va realiza portarea ( nu este cazul).

- dupa realizarea efectiva a portarii cei de la Orange mi-au emis o factura cam de 5 ori mai mare fata de cea obisnuita, motivand faptul ca la ultima negociere cu ei din iunie 2023 mi s-a redus abonamentul cu 50% pentru o perioada de 24 de luni; cum plecarea mea a avut loc mai devreme de 24 de luni, Orange imi imputa restul de 50% pentru lunile deja trecute din abonament, pe motiv ca nu mi-am respectat contractul si implicit reducerea de 50% se anuleaza.

In acest context, doresc sa stiu daca legea 161/2010 poate avea efect, tinand cont ca eu nu am contractat nimic cu plata in rate de la Orange.

Daca este necesar, pot fi contactat si telefonic.

Va multumesc frumos pentru ajutor,

Radu Barbu
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 18:39, 15 Februarie 2024
Facilitate inseamna orice produs/ serviciu oferit si platit sub pretul de lista.
Daca dvs ati platit conform unei oferte jumatate din pretul de lista, Orange are dreptate, daca nu, nu.
Acesta e lucrul pe care trebuie sa-l verificati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

1 numar de telefon..2 utilizatori! puiutza puiutza Buna seara! In luna septembrie am portat nr meu de telefon ( pe care il am de 6 ani) in alta retea. Am specificat fostului furnizor ca voi PORTA numarul, nu ... (vezi toată discuția)
Contract orange zephon zephon Buna ziua Am urmatoarea problema: Cu o saptamana in urma am semnat o cerere de portare de la Vodafone la Orange de pe abonament pe abonament. Odata cu cererea ... (vezi toată discuția)
Legea portabilitatii. probleme cu orange romania! alinagava alinagava Buna ziua, Eu si sotul meu avem o nelemurire legata de furnizorul de servicii de telefonie ORANGE. Sotul meu lucreaza in Politie. Acum aproape 2 ani, pe ... (vezi toată discuția)