avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1038 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren intravilan vs extravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren intravilan vs extravilan

Buna ziua,
Am o speta si as avea nevoie de o opinie de specialitate.
In ultimii ani am cumparat mai multe loturi de teren intr-un sat, loturi care conform documentelor de proprietate (titlu proprietate, adeverinta primarie, cadastru, certificat fiscal, certificate mostenitori) figurau ca terenuri intravilane. Terenurile nu sunt construite, le-am luat doar pentru o livada. Impozitele au fost platite pentru terenuri intravilane.
De aprox 3 luni a fost finalizat cadastrul sistematic, iar acum toate loturile de teren din acea parcela sunt trecute ca terenuri extravilane, explicatia tehnica fiind ca de fapt terenurile in speta cad in afara PUG-ului localitatii si ca de fapt in toate actele de proprietate au fost incadrate gresit terenurile ca intravilane.

Dilemele mele sunt urmatoarele:
1. Ce se intampla cu contractele mele de vanzare-cumparare care s-au facut prin vanzare directa si nu conform legii 17/2014?
2. Pentru un lot de teren vecin, care are si o constructie facuta in 1994 cu certificat de urbanism si autorizatie de constructie, am semnat anul trecut o promisiune de vanzare-cumparare, urmand ca anul acesta sa semnam contractul. Numai ca acum, dupa finalizarea cadastrului sistematic, doar terenul de sub casa e intravilan (amprenta casei), restul terenului este extravilan. Intrebarea este, in baza carei legi se face contractul? Tinem cont de promisiune sau o anulam si facem tranzactia pe legea 17/2014?
Primaria zice ca a demarat realizarea unui PUG pentru a incadra toate terenurile din tarlaua respectiva ca intravilane, dar acesta se refera la viitor.


Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 16 Februarie 2024
Costel P, utilizator

Alte discuții în legătură

Teren intravilan care este extravilan acsaba acsaba Buna ziua, Doresc sa va intreb cum este posibil ca un teren intravilan sa figureze ca teren extravilan. Acum 2 ani am achizitionat un teren care este ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan curti - constructii. drept de preemtiune? alex1981 alex1981 Buna seara, pentru vanzarea unui teren extravilan care are categoria de folosinta \"curti-constructii\" se poate face contract de vanzare fara respectarea ... (vezi toată discuția)
Standarde terenuri pe care se poate construi rodmaxx rodmaxx Vreau sa cumpar un teren si sa construiesc o casa pe el. Are 'deschidere la drum' doar 9 m. Acum are cativa pruni, ceea ce ma face sa cred ca a fost o livada. ... (vezi toată discuția)