O fosta sotie si un fost sot si un copil minor nu se inteleg.Sotul certaret,amenintator,ia copilul la dreptul de vizita chiar daca copilul nu vrea(nu este copilul invrajbit impotriva tatalui de nimeni-dar copilul simte sufletul tatalui si nu vrea-tatal il ia mai cu forta si cu o palma dupa ceafa data-acum intelegeti ce simte copilul) Sotia vrea sa se recasatoresca si impreuna cu viitorul sot si cu copilul vor sa plece in Australia.Ce poate sa faca ,cum poate sa faca pentru aceasta plecare pentru ca fostul sot in vecii vecilor nu si-ar da consimtamintul-avind in vedere ca copilul este pe numele tatalui-fostului sot/dar nu se pot oprii 3 vieti din cauza unei alte vieti.Sper sa fi fost explicita.Care este solutia evident rapida.
O posibila solutie ar fi decaderea din drepturile parintesti
Art. 109 Daca sanatatea sau dezvoltarea fizica a copilului este primejduita prin felul de exercitare a drepturilor parintesti, prin purtare abuziva sau prin neglijenta grava in indeplinirea indatoririlor de parinte ori daca educarea, invatatura sau pregatirea profesionala a copilului nu se face in spirit de devotament fata de Romania (nn: forma veche: Republica Populara Romana), instanta judecatoreasca, la cererea autoritatii tutelare, va pronunta decaderea parintelui din drepturile parintesti.
Citarea parintilor si a autoritatii tutelare este obligatorie.
Art. 110 Decaderea din drepturile parintesti nu scuteste pe parinte de indatorirea de a da intretinere copilului.
fostul sot nu bate copilul dar mai face gesturi cind nu e nimeni de fata ,deci martori nu sint.dar fata de noi ca si fosta familie este josnica-amenintari....deci eu si viitorul sot si copilul vrem sa plecam in strainatate pentru un servici mai bun.ce e de facut sa primim acordul fostului sot -pt copil-pentru ca nu o sa-l primim in veci.acum noi nu o sa ne oprim viata ca asa vrea el.ce solutie este.?
Conditiile privind calatoria cetatenilor romani minori in strainatate sunt stabilite de Legea 248/2005, care prevede faptul ca acestia pot iesi din tara in aceleasi conditii ca si persoanele adulte, in baza unui document de calatorie valabil - pasaport sau carte de identitate (minorii peste 14 ani) - numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora si cu acordul parintilor.
Politistii de frontiera vor permite iesirea din tara a cetatenilor romani minori numai daca sunt insotiti de o persoana fizica majora, in urmatoarele cazuri:
• in situatia in care calatoreste in strainatate insotit de ambii parinti;
• in situatia in care calatoreste impreuna cu unul dintre parinti, numai daca parintele insotitor prezinta o declaratie a celuilalt parinte sau, dupa caz, face dovada decesului celuilalt parinte;
Declaratia trebuie sa cuprinda si urmatoarele mentiuni:
• scopul deplasarii
• ruta urmata pana in statul de destinatie
• indicarea faptului ca daca minorul urmeaza sa ramana in statul de destinatie, caz in care trebuie mentionata persoana careia urmeaza a-i fi incredintat minorul, sau daca urmeaza sa se intoarca cu un insotitor.
Nu mai este necesara declaratia celuilalt parinte, daca parintele insotitor face dovada faptului ca minorul i-a fost incredintat prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.
Am nevoie de un sfat
renatam
sunt divortata si am hotarare judecatoreasca de incredintare a copiluilui (3ani), definitiva. tatal nu-si plateste obligatiile catre fetita, nu o viziteaza,nu ... (vezi toată discuția)