avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Norme noua legea pensiilor A aparut pe site-ul ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Norme noua legea pensiilor A aparut pe site-ul Ministerului Muncii ...

Norme noua legea pensiilor

A aparut pe site-ul Ministerului Muncii Hotararea de Guvern pentru aplicarea Normelor noii legi a pensiilor Legea 360 /2023

link aici

[ link extern ]


Conform art 112 din norme raman valabile punctele obținute după legislația veche și care sunt trecute în deciziile de pensionare emise.
La aceste puncte se adaugă punctele de stabilitate.
Suma acestor puncte :contributive și stabilitate se înmulțește cu
valoarea punctului de referință VPR (81) și rezulta pensia.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:52, 18 Februarie 2024
Este doar proiectul de Hotarare ...HG va trebui adoptata si publicata in Monitorul Oficial.

La data intrării în vigoare a legii, pensiile stabilite pe baza legislației anterioare se recalculează prin înmulțirea numărului total de puncte realizat cu valoarea punctului de referință prevăzută la art. 84 din legea noua.

Numărul total de puncte realizat = însumarea punctajelor anuale realizate cu numărul de puncte de stabilitate acordate în baza art. 85 alin. (3) din Legea 360/2023.

Numărul de puncte de stabilitate prevăzut la art. 85 alin. (3) din lege se calculează pentru stagiul de cotizare contributiv realizat peste 25 ani contributiv și nu se acordă pentru perioadele în care s-a cumulat pensia cu venituri asigurate conform legii.
Probabil HG va intra in vigoare de la 01.09.2024.
Ultima modificare: Duminică, 18 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane ... freeanifer freeanifer La calculul pensiei de la 1 septembrie , in cazul unei persoane deja pensionate se iau in considerare numarul total de puncte din decizia de pensionare si se ... (vezi toată discuția)
Buna ziua .am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. am ieșit ... mcraciun mcraciun Buna ziua .Am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. Am ieșit la pensie la limita de vârsta.Vă rog sa -mi spuneți cum s-a calculat creșterea pensiei ... (vezi toată discuția)
Clarificare mod de indexare a pensiei 5752187 5752187 Va rugam clarificari in urmatoarea speta: Varianta 1.Pensionare anticipata partiala conform legii 263/2010 Avem un angajat care are o decizie de ... (vezi toată discuția)